Na venčanje u odelu

Šta obući za jednu tako svečanu priliku kao što je venčanje? Odgovor na to pitanje nije težak. On glasi: klasika – osim ako se sa izabranicom svog srca ne venčavate na egzotičnoj plaži, okruženi morem i tropskim biljkama.

Iako muškarci sve više obraćaju pažnju na modne trendove i prihvataju ih, izbor adekvatne garderobe za određenu priliku uvek predstavlja problem. Za razliku od žena, koje su uvek spremne i znaju šta u kojoj prilici mogu, a šta ne mogu obući, pripadnici jačeg pola ponekad se ne snalaze u modnim vodama. Naravno, poenta nije u kompletnoj promeni sopstvenog stila, već samo u prilagođavanju garderobe određenim društvenim događajima, na primer, venčanjima. Odlazak na venčanje u omiljenim džins pantalonama i džemperu nipošto ne dolazi u obzir.

Iako se u tome osećate najprijatnije, izbor garderobe prilagodite ulozi na toj proslavi. Ako ste kum, da izgledom ne biste zasenili mladoženju, belo ili bež odelo uopšte ne dolazi u obzir. Najbolje bi bilo da obučete crni ili sivkasti sako i pantalone klasičnog kroja prošarane neupadljivim prugama. Takođe, obratite pažnju na to da kravata ili neki drugi detalj na vama nema neke neprikladne aplikacije ili motive.

Međutim, ukoliko ste samo gost, na raspolaganju vam je više krojeva ili boja: od somot sakoa sa pantalonama jednostavnog kroja do tvid odela u nekoj braon ili oker boji.

Šta ako ste mladoženja? Važno je da se uklapate u klasični model čoveka koji preuzima veliku odgovornost, da se odeća koju nosite dopada vašoj nevesti i, naravno, da se u odeći koju ste izabrali sami ili uz njenu pomoć i sugestije osećate što prijatnije kako biste komotno i mirne duše (bez znojenja i okovratnika ili kravate koji vas stežu) mogli da izgovorite sudbonosno „da“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.