Nagradite sebe

Nagrade vas čak i na poslu kada pokažete svoje sposobnosti i veštinu u pravom svetlu. Zašto to isto ne biste učinili za samog sebe? Za svaki postignuti cilj do kojeg vam je stalo, makar na nedeljnom nivou, nagradite sebe.

Naravno, nemojte se nagrađivati ukoliko niste postigli to što je trebalo da postignete i uvek pazite da nagrada ne bude kontraproduktivna – nemojte se nagraditi tortom zato što ste u prethodne dve nedelje izgubili dva kilograma. Umesto toga kupite sebi nov mobilni telefon.

Jednom godišnje sigurno sebi možete priuštiti da kupite kvalitetne cipele. Ne brinite, ta kupovina vas neće baciti u novčanu kataklizmu, već ćete tako učiniti veliku uslugu samom sebi: bolje ćete misliti o sebi, neće vam biti neprijatno što na svakom sastanku imate iste (prosečno dobre) cipele, bićete ponosni što vodite računa o svom izgledu ma koliko vas to koštalo… Uostalom, ukoliko su vam stopala udobno smeštena u odgovarajuću obuću, hodaćete bolje i bolje ćete se osećati.

U duhu pružanja užitaka samom sebi, povremeno produžite vikend na tri dana. Toliko možete da dobijete, samo treba da pitate. Produženi vikend neće biti znatno bolji ili zanimljiviji od običnog vikenda, ali osećaj koji imate u petak uveče jer znate da ćete se vratiti na posao tek u utorak ujutru je nezamenljiv. Doživećete veći adrenalinski šok nego što mislite. Radnici koji iskoriste još jedan dan za odmor su energičniji i sposobniji u toku radne nedelje.

U krajnjem slučaju, ako već više ne znate kako da nagradite sebe – upišite kurs gitare ili bilo čega što nikada dotad niste probali u životu. Treba učiniti nešto novo, napraviti novi korak. Nećete baš naučiti italijanski ako upišete kurs pod stare dane, ali ćete saznati nešto novo, upoznati ljude koje nikada niste imali prilike da upoznate i baviti se nečim što je potpuno različito od načina na koji sebe inače nagrađujete. A svako osveženje je dobrodošlo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.