Ne zalećite se (1)

Životnih pravila ima koliko god želimo da ih bude, a neka od njih (koja nisu samo deo Marfijevog zakona) zaista čine važne elemente naše svakodnevice. Bez obzira na to da li je reč o ljubavi, poslu, karijeri ili majonezu, neka pravila jednostavno ne mogu i ne treba da se bacaju u drugi plan. A nepisana pravila su obično vrlo jasna i konkretna; recimo, ukoliko već planirate da odvedete u krevet određenu damu, nikada je nemojte to otvoreno pitati – jasna stvar.
Dobar deo nas ne želi da se pomiri s činjenicom da je mnogo važnije imati dobro zdravstveno osiguranje nego dobro zdravlje, ali je u savremenim uslovima življenja to zaista tako. I kada vam šef uputi nekoliko ljubaznih reči ili vas pozdravi srdačnije nego inače, to ne mora da znači apsolutno ništa u potrošačkom društvu. Čak i ako vam kaže da je zadovoljan vašim učinkom, korelat tome može da bude situacija u kojoj nekoj ženi kažete: „Ti si zaista sjajna osoba“, što automatski znači da je na pomolu raskid. Ovo poslednje ne mora uvek da bude slučaj, ali žene i inače tumače stvari sasvim drugačije nego mi. To je ona priča kada vam ona kaže: „Želim da te bolje upoznam“, a zapravo želi da zna apsolutno sve o vama. Na kraju krajeva, duga je samo božji način da nas podseti kako je lepota optička iluzija, osim u slučaju sportskih automobila i poneke žene.
Na kraju savet za sve one koji se nekim čudom bave menadžmentom: ukoliko ste novi u tom poslu, nikada svom uspešnom kolegi menadžeru nemojte reći da ste u dubini duše zapravo filozof. Iz perspektive jednog takvog marketinški orijentisanog mozga vaša poruka će toj osobi zvučati kao: „Ne brini se, ja ti nisam konkurencija, jer sam u suštini totalni luzer“. Umesto da trpite posledice svoje nepromišljenosti, promišljajte kako biste bar delimično ublažili ono nepredviđeno što nam život donosi iz dana u dan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.