U trendu

Negujte prijateljstva

Imati prijatelje na koje možete da se oslonite uvek i u svakom trenutku jeste ogromno bogatstvo. Nema veze ako je vaš novčanik tanak, ako imate prijatelje, svi problemi, pa i oni materijalni, prestaju da budu veliki i nerešivi. Ipak, da bi prijateljske veze opstale i trajale, treba im stalno poklanjati pažnju. Za početak, to znači da prijatelje treba pažljivo slušati kada govore. Budite prisutni duhom kada vam se oni obraćaju!

U slučaju potištenosti, koja može da savlada ne samo vas već i vaše prijatelje, potrudite se da ih oraspoložite na svaki način. Nije bitno da li će to biti nešto stereotipno: vic, anegdota, šala… Sve je dobrodošlo! Pri tom svoje prijatelje uvek podstičite da pričaju što više o sebi. Naravno, i zapamtite ono što vam govore, budite tolerantni i u najmanju ruku saosećajni prema njihovim nevoljama. Pomozite im kada su u krizi ako već očekujete od njih da budu uz vas kada se vama događa neka neprijatna situacija. Naravno, sve to podrazumeva da u slučaju kada ste s prijateljem koji je neraspoložen, vi ne smete da budete neraspoloženi – to jednostavno ne ide.

Budite tolerantni, dajte prijatelju prednost da bude nesrećan, a vi ne štedite komplimente, ali ne budite ni neiskreni. Radujte se uspesima svojih prijatelja! Budite i pažljivi prema prijateljima – setite se njihovih rođendana, iznenadite ih pozivom na koncert, večeru ili u pozorište… Još jedna stvar: ukoliko ste od prijatelja pozajmili neki novac, obavezno ga vratite na vreme! Uz malo truda uvek se možete naći pri ruci osobama koje su vam posle porodice najvažnije na svetu, a to su upravo oni koje ste označili kao svoje prijatelje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar