Negovani kosmopolita

Nisu samo automobili, kaputi i čizme nešto što podleže modi i što je izloženo sudu javnosti. U poslednjih nekoliko godina tom sudu podležu i muškarci, pa se tako s vremena na vreme javljaju trendovi popularnih muškaraca. Početkom novog veka bila je primetna dominacija metroseksualnih muškaraca. Da li je njihova era završena, ili se muškarac koji ima kosmopolitska uverenja i dobru telesnu građu, koji je negovan, a voli da radi i dalje može zvati metroseksualcem?
Kako god bilo, u trendu je da budete muškarac koji dobro zna šta mu odgovara, ali i koji zna gde su mu granice. Budite načisto sa samim sobom, imajte na umu šta tačno želite da postignete u životu, a pri tom se trudite da budete što opušteniji. Na život gledajte na sportski način, spremite se da se takmičite i spremite se za pobedu, a ne samo za učestvovanje.
Takođe, treba umeti i podneti poraz, što je još jedna odlika savremenog muškarca. Gubitak nije tragedija. S te strane, metroseksualcima je odzvonilo. Ako je njihova glavna karakteristika bila nega samog sebe, onda im je osnovna karakteristika bila poprilično isprazna. Na kraju krajeva, nega je nešto što se podrazumeva, a ne nešto čime se treba dičiti; ona je kao pranje zuba – radite to jer to smatrate dobrim za sebe, a ne da biste se pohvalili u ženskom društvu, zar ne?
Naravno, uopšte nije loše ako se u negovanju kože ugledate na žene. Dobro je poznato da su one neprevaziđene u odabiru sredstava kojima će podmladiti kožu ili je učiniti mekšom, negovanijom, privlačnijom. Neko je nedavno primetio kako savremeni muškarac treba da ima telo lava, a dušu srne. Kad malo bolje razmislite, koja žena ne bi poželela da ima takvog muškarca pored sebe? Ideal poželjnog muškarca traži novo ime za sebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.