U trendu

Negujte stopala

Vaš ljubavni život i vaš status ljubavnika, verovali ili ne, zavisi od vaših stopala, jer ako su ona negovana i lepa, postoji verovatnoća da ćete je brže osvojiti. Higijena može da vam bude najveći saveznik a da toga niste ni svesni. Zbog toga dobro pogledajte svoja stopala i obratite pažnju na to jesu li ona dovoljno doterana.

Prvo na šta treba da obratite pažnju jesu nokti. Nije dovoljno da budu uredno podsečeni. Ako na noktima vidite beličaste ili žute mrlje, može biti da imate neko gljivično oboljenje, što nije nimalo naivno. Obavezno idite lekaru, a on će vam prepisati antibiotike, jer lokalno lečenje ne daje potpune rezultate. Možete ih mazati i specijalnim uljem. Trebalo bi da znate da će vam posle lečenja, tek nakon osam do deset meseci, izrasti zdrav nokat. Ako su vam, međutim, nokti crni, može biti da je u pitanju trauma, pa je važno otići lekaru, jer se može raditi o melanomu.

Stavka koja je verovatno najnezgodnija jeste ona koja ima veze s neprijatnim mirisom. Ukoliko imate takvih problema, znajte da je za to odgovorno znojenje, pa je iz tih razloga potrebno da svakoga dana perete stopala barem dva puta. Pored toga, mažite ih ili prskajte sredstvom protiv znojenja i ne nosite gumenu niti plastičnu obuću. Izbegavajte nošenje sintetičkih čarapa; pamuk je pravo rešenje. Trudite se da izbegavate i patike.

Najveći problem koji znojenje može da izazove jeste formiranje takozvanog atletskog stopala, što je zapravo naziv za jednu vrstu mikoze koja se javlja zbog preteranog znojenja i stalno vlažnih stopala. Lekar će vam prepisati specijalni puder za mazanje, u spreju, kremi ili u prahu – i vaš problem će biti rešen. Imajte u vidu da nega stopala nije nimalo naivna, posebno ukoliko ste veliki ljubitelj masaže stopala, koja je čest pratilac aktivnosti u krevetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.