Nešto zavisi i od mirisa

Znate da i od brzine vaših spermatozoida zavisi koliko ćete biti plodni, a njihova brzina zavisi i od mirisa. Recimo, oni obožavaju miris ivančice, pa su naučnici sistematizovali ovaj miris koji žene koriste za intimnu negu. Na miris ovog cveta, spermatozoidi udvostruče svoju brzinu.

Međutim, postoje i mirisi koji mogu da blokiraju brzinu spermatozoida i da na taj način spreče oplođenje, što može biti nova vrsta efikasne kontracepcije. Naime, otkriveno je o kojim mirisima je reč i sada ih samo treba proizvesti. Još jedna vest iz laboratorija može da bude od značaja: spermatozoide privlače visoke temperature, a one su više kod žena koje stvarno dožive orgazam.

Možda to znači da se, ako žena glumi orgazam, zapravo smanjuje verovatnoća da će ona zatrudneti. Naučnici savetuju da, ako imate sporije spermatozoide, što više vodite ljubav, jer što se vi manje trudite – oni su sporiji. Još ranije je dokazano da se genetski kvalitet semena povećava s godinama. Najbolja berba kod muškaraca je u sredini tridesetih godina. Još jedan podatak može da bude zanimljiv, jer seksolozi tvrde da oni muškarci koje su žene ocenile kao atraktivnije imaju bolje, lepše i brže spermatozoide.

Pored toga, mnoge studije ističu da se brzina i pokretljivost spermatozoida povećava i učestalom masturbacijom – ona ne samo da povećava pokretljivost spermatozoida već i smanjuje rizik od raka prostate a pomaže i da što bolje upoznate svoje telo i da uspostavite sistem kontrole koji će omogućiti da imate dugotrajniji seksualni odnos bez straha od prerane ejakulacije. Na psihičkoj bazi, onoj koja jača vaš libido i održava u životu vašu sigurnost i samopoštovanje, novootkriveni podaci su od velikog značaja za seksualne igre koje se danonoćno vode između polova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.