U trendu

Ni grudi ni zadnjica: Ovaj bizarni detalj muškarci prvo primete na ženi

Kada govorimo o standardima lepote, pa i same privlačnosti, danas se može reći da je odnos struka i bokova (zajedno sa indeksom telesne mase) dosta manji, a najvažnija stvar na muškoj listi su duge, lepe ruke.

Istraživači Univerziteta u Novom Južnom Velsu su okupili muškarce i pustili im video-snimke žena dok se kreću. Oni su posmatrali 96 različitih dama, a zatim su ocenjivali njihovu atraktivnost.

Duge ruke su direktno povezane sa visinom – pa ne čudi što je i ova studija pokazala da su visoke žene ocenjene kao privlačnije u odnosu na dame nižeg rasta (posebno visoke žene sa proporcionalno uskim strukom).

Studija je takođe otkrila da vam pokazivanje nogu neće biti od koristi ukoliko želite da ulovite pogled i pažnju muškarca. Bez obzira na to koliko su noge dugačke ili lijepo oblikovane, jači pol u ovom istraživanju nije pokazao veliku zainteresovanost za njih.

„Dimenzije nečijeg tela mogu posmatračima da ukažu da li je ta osoba pogodna za potencijalnog partnera, dugoročnog partnera ili je reč o pretnji koju druga osoba doživljava kao konkurenta“, objasnili su istraživači.

U prošlosti su se slične studije fokusirale na odnos struka i bokova, a kao primer žene koja ime odlične proporcije ovih delova tela navedena je glumica Džesika Alba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.