Nije izgled: Muškarci koji imaju ovu neobičnu osobinu najprivlačniji su ženama

Zaboravite da ste visok, mračan i dobro izgledate – biti dobar pripovedač je ono što privlači žene, tvrdi nova studija. Studija sprovedena u SAD pokazala je da se muškarci koji su dobri u pričanju priča smatraju boljim za vezu od onih koji su u tome prosečni, piše Yahoo!

„Čini se da sposobnost pripovedanja povećava percipirani status muškarca i na taj način pomaže muškarcima da privlače dugoročne partnerke“, otkrili su Melani Grin sa Univerziteta u Bafalu i Džon Donahju sa Univerziteta Severne Karoline.

Veruje se da se ovo može pratiti unazad do evolucije i potrebe da žene „mudro ulažu“ u pronalaženje nekoga ko može da ih obezbedi i zaštiti. „Žene pokušavaju da pronađu partnera koji može da obezbedi resurse svakom potomstvu“, objasnili su Grin i Donahju.

„S obzirom na to da će žene verovatno ceniti ‘dobrog tatu‘ ili pružaoca usluga u dugoročnim vezama, naši nalazi sugerišu da sposobnost muškog pripovedanja može sugerisati ženama sposobnost sticanja resursa – posebno ako dobri pripovedači mogu da steknu viši društveni status.“

Ali za dame, izgleda da nema potrebe da počnu da vežbaju svoje veštine pripovedanja, jer je studija pokazala da muškarci ne smatraju da je isti kvalitet privlačan kod žena, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.