Nove odluke u novoj godini (1)

Neki od nas donose novogodišnje odluke da bi imali šta da krše tokom naredne godine (jer čemu odluke inače služe), a neki novogodišnje odluke donose zbog toga što su perfekcionisti koji nikada nisu zadovoljni. Pošto je uvek najbolje pronaći zlatnu sredinu, reklo bi se da novogodišnje odluke donosimo zato što želimo da budemo bolji (i da nam bude bolje), s tim što kao prvu odluku uvek navodimo onu da ćemo se zaista pridržavati svega onoga što budemo sebi zacrtali. A odluke uvek podrazumevaju: da budemo zdraviji, bogatiji, pametniji; da imamo više seksa, više vremena s prijateljima, više smeha; da svega bude više, da sve dobijamo brže…

Ipak, da bi dobra novogodišnja odluka bila zaista dobra, ona za početak mora da bude izvodljiva. Dobra odluka je ona koja može da se sprovede u realnosti, koja ne štrči u odnosu na ono šta su vaše realne mogućnosti. Jasan primer: ako spadate u red onih osoba koje umeju da pevaju samo kada su sami u kupatilu s tušem u ruci umesto mikrofona, pogrešno je odlučiti da ćete u narednoj godini uraditi sve kako biste snimili ploču. Doduše, gledajući našu muzičku scenu, ovo možda i nije tako dobar primer. Međutim, suština ostaje jasna – uradite ono što možete, a što iz nekog sebi svojstvenog razloga dosad već niste sproveli u delo. Možda će zvučati previše materijalistički, ali, hej, to odgovara našoj realnosti: donesite odluku da ćete kredit otplaćivati svake dve nedelje ili bar na vreme.

Ili, hajde da budemo malo realniji – obnovite svoj donji veš. Kupite čak 12 novih pari gaća, bokserice ili slip, svejedno je. Da se razumemo: neodgovarajući donji veš je izraz dubokog nepoštovanja prema voljenoj osobi. Pošto većina žena prednost daje uskim boksericama, počastite sebe a inspirišite nju. I vežbajte što redovnije i što više. Zapamtite, muškarac vredan divljenja traži teret koji bi nosio.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.