Nove odluke u novoj godini (2)

U vremenu u kojem živimo reč ambicija koristi se isključivo da bi se slikovito, ali sažeto opisalo napredovanje u karijeri. Međutim, ambicija može da se sagleda s jako mnogo strana. Ambicija je sjajna ideja koju treba sprovesti u delo. Nova godina je idealno vreme da se neke stvari iz glave pretvore u nešto konkretno i opipljivo, nešto šo će vas učiniti zadovoljnim. Naša ambicija ogleda se u koracima koje sami preduzimamo i u potezima koje sami povlačimo. Šta to znači? To znači da čvrstu odluku koju želimo da se ostvari treba zaskočiti, i to sa svih strana; ne dozvoliti da je ophrva lenjost i učiniti apsolutno sve što je moguće da bi nam život bio mnogo bogatiji (ne primarno materijalno) i dostojniji življenja.

Odluke mogu biti razne, u skladu s količinom ambicioznosti koju poseduje svako od nas. Oni najambiciozniji poželeće da smršaju (bar deset kila!). Neki će toliko želeti da sprovedu u delo ovu odluku da će to delanje biti na korak pa psihički pogubno po njih, a neki će biti razumniji i „pojaseve za spasavanje“ oko struka skidati natenane, iz dana u dan. Počevši od poslednjeg dana decembra, 365 novih pokušaja nalazi se pred nama, a svaki novi dan predstavlja novu ideju! Svaki put kada povećate svoju aktivnost, smanjujete i broj kalorija – prosta računica o kojoj treba da vodite računa u toku naredne godine.

A ne bi bilo loše ni da svoju novogodišnju odluku pretvorite u humanitarnu. Pokupite drugove i dajte krv na najbližem mestu. Napravite od toga pravo nadmetanje u svrhu boljeg zdravlja i razmislite o tome da bi ovakva vaša odluka mogla da spase nečiji život. S tim saznanjem osećali biste se kao bolji čovek u narednoj godini, kao čovek koji svojom odlukom slavi život na najbolji mogući način, darujući ga nekom drugom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.