Obnovite poslovnog čoveka u sebi

Imate dobar stalan posao, uspešni ste u njemu, kolege i šef vas cene preko svake mere. Ipak, osećate nezadovoljstvo na radnom mestu; ne zbog toga što više ne volite posao koji radite nego što ne volite kolotečinu koja vas vreba iza svakog ćoška. Obnovite svoju radnu biografiju, sklonite sve đubre sa svog radnog stola, prekinite da brbljate o biznisu koji samo što niste započeli, ako treba angažujte nekoga da vam pomogne i – što više flertujte.
Obnova radne biografije je nešto što treba da učinite čak i ukoliko ne tražite novi posao. S vremena na vreme je potrebno dodati na taj spisak nešto novo što se desilo na vašem poslu, ali ga niste „grafički obradili“. Podseća vas na to ko ste i šta ste i šta sve možete da učinite u životu sa svojih deset prstiju i malo više truda. Što se tiče rasklanjanja radnog prostora, uvek postoje neki poslovi, slučajevi i dokumenti koje više nikada nećete otvoriti. Hronični poslovi kojima se ne vidi ni kraj ni početak i za koje svi u firmi znaju da se nikada neće završiti samo su bespotrebno opterećenje. A kao što se kaže: krš na stolu uvek je srazmerno jednak kršu u glavi. I umesto da gnjavite svoju okolinu veličanstvenošću ideje do koje ste došli, uzmite olovku i papir i na njega stavite sve ono zbog čega mislite da je ideja genijalna. Isplativost treba proveriti na parčetu hartije pre nego što celu ušteđevinu stavite na jednu kartu. Pročitajte to što ste napisali ljudima različite starosne dobi. Ukoliko oni shvate – i vi ste.
Ukoliko ste prezauzeti poslovima, pronađite osobu koja bi mogla da vam pomogne. Neka obavlja poslove koji su za vas nepotreban napor i koji vas odvajaju od fokusiranosti na sam cilj. Vi ćete se osećati znatno bolje, a neko će moći da zaradi radeći trivijalne poslove. I na kraju – što više flerta. Prvo zato što će vas to možda dovesti do žene vašeg života, a drugo, flertovanje ili šarmiranje lepih žena zadovoljava mnoge apetite u našem organizmu. Sigurno ćete se i na poslu osećati bolje ako znate da ste sinoć bili uspešni kao Kazanova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.