U trendu

Obojite se na pravi način

Koliko vam se puta dogodilo da čujete kompliment koji je iz ženskog društva upućen nekom muškarcu na račun njegovog stila? Jeste li osetili ljubomoru što je njegov način oblačenja pohvaljen tom prilikom, za razliku od vašeg? Vodeći se logikom „ako može on, onda mogu i ja“, nabavljate identične komade odeće i spremate se da primite izraze ženskog oduševljenja. Umesto toga, doživljavate debakl. Dame vas ismeju, muški prijatelji takođe, i onda se pokunjeno vraćate na standardne oblike muškog oblačenja prisutne u svakom muškom ormanu: teget, sivo i crno.

To što ste odustali od eksperimentisanja s drugim bojama nije dobra odluka. Ako jedna boja nije bila vaša, ne znači da se treba sasvim odreći boja. Ukoliko harmoniju u oblačenju, kojoj svi nekako težimo, definišemo kao nešto što prija oku, jasno je da nam je potrebno nešto što privlači pogled posmatrača stvarajući kod njega osećaj reda i ravnoteže. S druge strane, ono što nije u harmoničnom skladu asocira na dosadu i haotičnost.

Jednobojna kombinacija više odevnih predmeta iste teksture neće zaintrigirati nikoga, a ravnodušnost će vrlo verovatno biti prva reakcija. S druge strane, ekstremno vizuelno iskustvo, poput sklopa više desetina boja, može odbiti pogled. Suština je u tome da u odevnoj kombinaciji za koju ste se opredelili postoji harmonična veza između svih komada odeće, dinamična ravnoteža koju ćete postići ako obratite pažnju na odnos svoje odeće i boje svog tena.

Ukoliko imate tamniji ten (i tamniju boju kose ili očiju), preporuka je da se odlučite za boje koje su u suprotnosti sa zagasitim tonovima. Bela, svetloplava, čak i purpurna mogu biti fin kontrast, za razliku od crne ili braon, koje bi ovaj tip muškaraca trebalo da izbegava. Kod muškaraca svetlijeg tena situacija je obrnuta – prigušene i pastelne boje daće njihovom izgledu privlačan i opušten ton. Oni ne bi trebalo da se opredeljuju za jarke boje, pošto će one ostaviti mnogo jači utisak nego što bi to iko poželeo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.