U trendu

Odbacite stidljivost

Postoje najrazličitiji vidovi stidljivosti i svi oni koji misle da su muškarci manje stidljivi od žena – greše. Pitanje je samo ko i u kojoj meri pokazuje da je stidljiv. Neko skriva svoja osećanja, neko ljubomorno čuva svoj privatni život, neko krije svoje telo, a neko svoj bankovni račun. Stidljivost nije jedina reč koja se koristi kada ne želimo da otkrijemo nešto o sebi ili neki deo sebe pred drugima. Kako reagujete kada primetite da vas neko posmatra? Prija li vam, uzvraćate li istom merom, ili osećate nelagodnost jer pogled koji vidite i nije toliko dobronameran?
Privatan život je luka mira i zadovoljstva za svakog čoveka. Da bi se to postiglo, treba se pridržavati starog pravila: nikada ne otkrivajte ništa o svojim ljubavima, osim onim zaista posebnim osobama u vašem životu. Trudite se da izbegavate tuđe zlonamerne aluzije kako biste se zaista osećali zaštićeno iza zida koji ste podigli između privatnog i javnog života. Samo tako ćete moći da odbacite sve maske i tabue kada ostanete sami s osobom do koje vam je stalo. Jedna od dobrih strana stidljivosti jeste i ta što se ona može koristiti kao uzbudljiv podsticaj prilikom vođenja ljubavi.
Uopšteno govoreći, stepen nečije stidljivosti može da se proceni na osnovu informacija koje je ta osoba spremna da dâ o sebi. Pošto su reči opasno oružje, treba voditi računa o tome kada se i kako koriste. Pažljivo birajte reči, nemojte se igrati rečima „volim te“, oprezno izražavajte najdublja osećanja, a ponekad je najbolje da se ona jasno naslute iz pogleda ili ponašanja.
Istina, okolina često ume da oceni uzdržanost kao stidljivost, pa čak i kao hladnoću, što, naravno, ništa ne mora da znači. U svakom slučaju, vi imate moć da zadržite pravo odluke o tome šta ćete reći i pred kime.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.