Odlučno i odgovorno

Uporedite svoj mentalni sklop s kompasom i na tas za procenu stavite svoju odlučnost; neka ona bude igla na tom kompasu. Krivi ste ako je vaš sever na svim stranama sveta, ako stalno tražite izvor moći koja bi mogla da vam pomogne da dobijete ono što vam treba. Imajte na umu da je vreme za promenu karaktera ako još uvek žurite i jurite za pohvalama drugih alfa-mužjaka koji će potvrditi vašu muževnost. Probajte da se testirate. Kada neko prevari vašeg druga, šta radite?

Nema potrebe da angažujete Savet odbrane. Prvo, možda vaš drug može sam da izađe na kraj s lošim momkom, a drugo, loš momak ima pravo da pokuša da prevari vašeg druga. Ipak, ako je neko ugrozio vašeg prijatelja, stavite mu do znanja, bez mnogo drame, da niste spremni da tolerišete niske udarce. Ne gubite sopstvenu percepciju. Poštovanje prema drugima zahteva da i sami ponudite autentičnu verziju sebe. Iako smo u većini stvari ponosna stvorenja, makar se oko jednog možemo svi složiti: zločin je ne iskoristiti sopstveni talenat i zanemariti energiju koja nam je data.

A šta je muškarčev dar? Entuzijazam. On nas je izveo iz pećine pre mnogo hiljada godina. Treba ga održati. Čuvajte se skeptika, onih koji su sve videli i sve prošli i koji su previše hladnokrvni da bi se bilo čemu radovali. Takve osobine mogu biti obeshrabrujuće kod starih i ogorčenih ljudi, ali su još tragičnije kod milion mladića koji se kriju u oklopu cinizma.

Umerena količina skepticizma znači da je čovek oprezan. Međutim, ako vam preterani oprez prema čitavom svetu uništi nadu i hrabrost koje su nam toliko svojstvene, šta onda? Ne treba ne verovati da su ljudi bar ponekad iskreni i da čine dobre stvari iz ispravnih razloga. Nemojte biti mrtvi hladni – budete živi i vrući i postupajte odlučno i odgovorno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.