U trendu

Ohrabrenje za sve muškarce: Evo kolika je prosečna veličina penisa

Prosečna veličina penisa iznosi 13,20 centimetara u dužinu, dok je prosečni obim penisa (debljina) 11,68 centimetara.

To je pokazalo nedavno istraživanje objavljeno u britanskom časopisu za međunarodnu urologiju, u kom se navodi kako prosečna veličina penisa nije onolika koliko mnogi misle i da bi zbog ovih podataka muškarci trebalo da se  osećaju bolje.

Stručnjaci su objedinili podatke iz 17 različitih istraživanja koje je obuhvatilo više od 15.000 muškaraca. Otkrili su da je prosečna veličina penisa u opuštenom stanju 9,14 centimetara, dok je obim na sredini penisa 9,4 centimetra. Kada su u pitanju penisi u erekciji, tada je prosečna dužina penisa 13,20 centimetara, a debljina 11,68 centimetara.

Samo pet posto muškaraca ima penis duži od 16 centimetara, a isto toliko ima penis manji od 10,16 centimetara kada je u erekciji. Dakle, 90 posto muškaraca ima penis od 10,16 do 16 centimetara, ali to baš i nije neka uteha jačem polu, jer je velika razlika između, na primer, 11 i 15,5 centimetara.

Međutim, ako vam je muškost i malo manje veličine, to ne treba preterano da vas zabrinjava jer se čak 85 posto žena izjasnilo kako im veličina nije bitna.

– Veliko nije uvek dobro pa u tom slučaju žene više vole manje penise – kaže doktor Dejvid Veale, autor istraživanja, a prenosi Večernji list.

5 komentara
 1. IGOR

  BLAJBI. Nemoj sada da nam iznosis neke fantazije,kako si imao stotine zena,zbog duzine penisa.Opste je poznato, da samo oni muskarci,koji su savladali sve seksualne vestine,samo oni imaju zena koliko hoce za seks.Svaki penis od deset santimetara,potpuno je dovoljan,da zadovolji i nezajazljivu zenu seksualno.Ostavimo te bajke o muskarcima sa penisom „do kolena“. To su babske price,frustriranih zena koje su frigidne.Onda tu svoju frigidnost,pravdaju time kako kao nisu u zivotu naletele na „dokolenicara“,koji jedino njih moze da zadovolji.!!!

 2. Anonimni

  Mužjaci ljudi imaju najveće penise u odnosu na ostale primate a možda i na mnoge ostale životinjske vrste. Pa ko je odabrao baš takav genetski materijal ako veličina nije bitna?

 3. ANDREJ

  Zene savrseno ne zanima ni duzuna,ni sirina muskog penisa.! Zene JEDINO zanima,kakva je finansijska moc muskarca,i apsolutno nista vise.!!! Sto se tice proporcija muskih polnih organa,za njihovu velicinu,duzinu,oblik i sl. zainteresovani su ISKLJUCIVO homoseksualci.!!! Eto to je prava istina,po ovom pitanju.!

 4. Raca Raca

  Kad ce studija o dubini i sirini damskih polnih organa ,pa da se vidi koliki tu alat treba da se jama popuni 😉

 5. Blajbi

  To je samo laz da se utese muskarci.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike