Ohrabrenje za sve muškarce: Evo kolika je prosečna veličina penisa

Prosečna veličina penisa iznosi 13,20 centimetara u dužinu, dok je prosečni obim penisa (debljina) 11,68 centimetara.

To je pokazalo nedavno istraživanje objavljeno u britanskom časopisu za međunarodnu urologiju, u kom se navodi kako prosečna veličina penisa nije onolika koliko mnogi misle i da bi zbog ovih podataka muškarci trebalo da se  osećaju bolje.

Stručnjaci su objedinili podatke iz 17 različitih istraživanja koje je obuhvatilo više od 15.000 muškaraca. Otkrili su da je prosečna veličina penisa u opuštenom stanju 9,14 centimetara, dok je obim na sredini penisa 9,4 centimetra. Kada su u pitanju penisi u erekciji, tada je prosečna dužina penisa 13,20 centimetara, a debljina 11,68 centimetara.

Samo pet posto muškaraca ima penis duži od 16 centimetara, a isto toliko ima penis manji od 10,16 centimetara kada je u erekciji. Dakle, 90 posto muškaraca ima penis od 10,16 do 16 centimetara, ali to baš i nije neka uteha jačem polu, jer je velika razlika između, na primer, 11 i 15,5 centimetara.

Međutim, ako vam je muškost i malo manje veličine, to ne treba preterano da vas zabrinjava jer se čak 85 posto žena izjasnilo kako im veličina nije bitna.

– Veliko nije uvek dobro pa u tom slučaju žene više vole manje penise – kaže doktor Dejvid Veale, autor istraživanja, a prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.