Ona u braku

Prošlo je već nekoliko meseci od venčanja, venčanica je uredno spakovana u orman, pokloni su raspakovani i raspoređeni po stanu (metodom „poštujemo malo njen, a malo njegov ukus“) i eto nje u svom devojačkom stanu, doduše, sa promenjenom pločicom na vratima – tu je sada i ono drugo prezime.

Na njoj kecelja sa slikom Mardž Simpson, kupila je iz zezanja, ne pomišljajući da će joj stvarno trebati. Muti majonez („Prava domaćica poznaje se po majonezu.“) i čeka goste. Prethodno je cela dva dana sređivala ceo stan („Prava domaćica po čistoći se poznaje!“) i bezuspešno sabirala goste: na Mladence se ne zove, kao ni na slavu, pa tako može da bane, pored Kurte, i komšinica njene mame (da izvidi kako se mala snašla u bračnim vodama).

Mame i tate (mada ona pokušava da objasni kako samo jednu osobu na svetu može i želi da zove mama) doći će u inspekciju da vide da li je bračni par bolestan, da li se dobro hrane (to jest, kakva je ona domaćica), njegovi će se malo lecnuti na njen vitak struk („Još ništa? A kad mislite?“) i na dva prezimena na ulaznim vratima, kao da im se sin nije uselio u stan koji je njoj ostavila baka.

Činjenica da je nekom postala snajka, nekom jetrva, da je njoj neko dever, a neko zaova znači da će joj u kuću pohrliti gomila ljudi koje prvi put vidi („Kako se ne sećaš, to je onaj što je flašom gađao muzikante na svadbi?“). Ona, kao domaćica, u znoju lica svog pokušavaće da usluži sve, dok njen dragi nazdravlja. Tako je on shvatio ulogu domaćina, ili to i jeste uloga domaćina? Pita se šta joj je sve to trebalo. Šta sad?

Uhvatiće svog dragog pod ruku, odvešće ga u pozorište ili bioskop, pa onda na piće i živu svirku. Valjda su Mladenci i njen praznik. Nezvanim gostima ostaviće poručicu na vratima: „Ostavite Mardž Simpson na miru!“ Nek razmišljaju šta je snajka htela da kaže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.