U trendu

Oprostiti ili ne?

Skoro u svakoj ljubavnoj vezi, pre ili kasnije, ili s vremena na vreme, pojavljuje se tračak sumnje u partnerovu vernost. Kako reagovati kada sumnja prestane da bude sumnja; kako reagovati kada shvatite da je vaša sumnja bila opravdana? Da li prevaru treba oprostiti?

Pre nego što bilo kako reagujete, zapitajte se koliko vam je stalo do te ljubavi. Ne donosite nikakve odluke u afektu, potrudite se da odvojite dovoljno vremena za razgovor s osobom koja vas je prevarila. Pružite joj šansu za objašnjenje. Pažljivo i bez negativnih misli pokušajte da sagledate čitavu situaciju, otkrijte šta je bio najveći problem u vašoj vezi, šta je ono što nikako nije funkcionisalo… Ako dođete do zaključka da se vaša ljubav jednostavno rečeno istrošila, bolje je da se sve prekine dok je još vreme. Ukoliko vas još uvek povezuju jake emocije, odlučite kako vam srce nalaže.

Uvek su bitni detalji! Ako je u pitanju bio samo flert, to možda i nije pravi razlog da dođe do raskida. A šta ako je samo želela da vas napravi ljubomornim ili da se napravi važna u nekom društvu? Iako to deluje kao u najmanju ruku detinjasto, možda u tom slučaju ipak treba preći preko svega i oprostiti.

Vrlo je važan i način na koji ste saznali za prevaru. Ako ste je sami otkrili, verovatno je teže oprostiti. Čak i ako pređete preko tog jednog „izleta“, poverenje je poprilično oštećeno, ako ne i sasvim izgubljeno. Znate već da je bez poverenja svaka veza načisto nemoguća. Ukoliko vam je ona sve sama priznala, to može da znači da postoji spremnost da se snose posledice, ali da joj je i pored svega toga još uvek stalo do vas. Ako ste za prevaru saznali od neke treće osobe, kojoj pri tom verujete, vreme je da shvatite da pored sebe imate običnu prevarantkinju i slabića. Zar je to osoba s kojom biste uopšte i želeli da budete u vezi?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.