U trendu

Ostavite utisak

Ukoliko želite da ostavite dobar utisak na novom poslu, važno je da ne ponavljate greške koje su vas skupo koštale u karijeri. Ne odbijajte poslove, prihvatajte tuđe ideje, izbegavajte indiskretne komentare i uvek budite tačni. To će učiniti da u očima svojih kolega i u očima svoga šefa izgledate kao ozbiljna i odgovorna osoba.
Da biste ostavili dobar utisak na novom poslu, morate da pokažete da ste odgovorni, kompetentni, preduzimljivi i vredni. Stoga i ne pomišljajte da odbijete neki posao zato što niste dovoljno sigurni u svoje sposobnosti. Ipak, ne ustručavajte se da zatražite pomoć od kolege koji je duže u firmi i koji ima više iskustva od vas. Nemojte uvek misliti da su vaše ideje najbolje i nemojte odbijati da razrađujete tuđe ideje. Zbog toga se često ulazi u rasprave s kolegama, a ako ste se već opredelili za posao u firmi u kojoj se do uspeha dolazi kroz timski rad, neophodno je da to i prihvatite. Nema ničeg lošeg u tome što ističete svoju kreativnost, ali dopustite i drugima da se pokažu i ne potcenjujte njihov trud.
Što se tiče indiskretnih komentara, svoje iskreno mišljenje o kolegama zadržite za sebe. Izbegavajte direktne sukobe, vređanje i ogovaranje. Ništa od toga neće vam biti od pomoći na novom radnom mestu. Kad je reč o tačnosti, u poslovnom svetu kašnjenje je apsolutno nepoželjno. Ako mislite da vaše nepoštovanje tuđeg vremena ne ostavlja loš utisak o vama, grešite. Ukoliko često kasnite na poslovne sastanke, ostavljate utisak neodgovorne i ležerne osobe, a s takvima niko ne želi da sarađuje. Dobri odnosi s kolegama grade se iz dana u dan, a da bi oni bili harmonični, potrebno je da vodite računa o pravilima lepog ponašanja, koja su univerzalna u svakoj firmi. Zbog toga razmislite kako se ponašate i dobro razmislite kome šta možete da kažete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.