Ova četiri kozmetička proizvoda muškarci najviše koriste

Dobro je poznato da muškarci jedan isti proizvod koriste za pranje lica, kose i tela i da ženska kozmetika pored njihove izgleda kao da bi mogla da opere celu mušku populaciju.

Ipak, poslednjih godina sve više muškaraca počinje da vodi malo više računa o izgledu i trude se da održe kožu lica i tela što duže mlađom.

Evo koja 4 preparata u osnovi, koristi većina muškaraca:

1. Krema za sunčanje

Krema za sunčanje je odavno prestala da se isključivo vezuje za plažu. Ako probate da jedan deo lica namažete, a jedan ostavite nenamazan, već ćete dobiti blago osenčene delove koji nisu bili pod zaštitom od UV zračenja. Kako biste izbegli od bezazlenih do ozbiljnijih posledica koje sunce može da ostavi na kožu, nije loše da ovi preparati postanu deo vaše jutarnje rutine.

Za one sa osetljivijom kožom, preporučuju se mineralne, prirodne kreme za sunčanje, bez parfema.

Ne preskačite vrat i liniju do kose. Savetuje se nanošenje kreme u debelim slojevima, samo ih dobro utrljajte, piše Men’s Health.

2. Proizvodi za hidrataciju

Iako vam ovo možda zvuči previše kao “ženska stvar” – istina je da su ovi proizvodi mnogo potrebniji muškarcima. Kako je muška koža tvrđa i masnija, potrebnija joj je hidratacija. Osim toga, ublažićete i usporiti starenje kože pomoću ovih preparata.

Žene se na sastancima služe mnogo kompleksnijom šminkom, razmislite o tome.

3. Korektor

Došli smo do proizvoda koji je, ipak, i dalje isuviše tabu, jer je u pitanju šminka. Međutim, i tanak, neprimetan sloj korektora, daće vam samopouzdanje. Osim toga, muškarci kojima se divite i koje najčešće gledate na televiziji – mislite li da su zaista tako besprekorni kao što izgledaju?

4. Kreme i gelovi za područje oko očiju

Neispavan izgled i natečeni kapci su nešto što lako možete da rešite nanošenjem specijalnih gelova i krema za regiju oko očiju. Zahvaljujući ovim preparatima, ne morate da odgovarate na pitanje šta ste radili prethodne noći i zbog čega tako izgledate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.