U trendu

Ovo su 2 ključne ženske tajne veštine

Stara izreka kaže da muškarci jedu, a žene „znaju znanje“ o ishrani. To tajno žensko znanje prenosi se kroz generacije, reklo bi se, s majke na ćerku, još od vremena kad su čučale oko vatre u praistoriji. Da li će nam ikada biti dozvoljen pristup u svet ženskih tajnih koje će nam omogućiti da jedemo kao muškarci, a mršavimo kao žene? Teško je reći, ali bar možemo da probamo.

Ako ništa drugo, onda kada stvar bude doterala do kritične mase koju ne želimo da vidimo kada stanemo na vagu. Kad žene već insistiraju na tome da su pametnije, više emotivno razvijene i bolje u svemu što smo mi ikada radili, onda valjda treba da ih konsultujemo i kada je mršavljenje u pitanju.

Svaka od njih će nam reći: „Ne treba tebi dijeta, tebi treba osnovno znanje o pravilnoj ishrani“. Prva ženska tehnika koju bismo mogli da prihvatimo i primenimo jeste – izbegavanje. Izbegavanje prežderavanja na maminom nedeljnom ručku nije nemoguće. Žene će predložiti da popijemo malo vode pre praznične situacije. Voda je, ako niste znali, ona supstanca koja se kondenzuje na zidovima krigle hladnog piva. Devojke je mahom piju bez prekida. Ona im služi da prevare stomak, jer ako se popije nekoliko čaša vode pre ručka, stomak će pomisliti da je pun, glad će popustiti i neće se puno pojesti.

Druga važna ženska tajna kada je u pitanju ishrana zvuči obećavajuće. Možemo jesti šta god hoćemo, ali (uvek postoji to ali) samo pomalo. Dakle, sve se sme konsumirati, uključujući i desert, ali od svega samo po zalogaj (ili pošto smo muškarci, dva). I to normalan zalogaj, a ne životinjski. Da li bi trebalo da se ustežemo zbog ovih saveta budući da nam ih daju žene? Ne ako želimo da se uvučemo u stare farmerke. Pored toga, mi nikada nismo morali toliko da brinemo da se ne ugojimo sve dok nam te brige nisu nametnule upravo žene. Zato je i red da nam one otkrivaju tajne vitkosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar