Početni zanos

Ukoliko imate utisak da su se emocije u vašoj vezi ohladile, pre nego što odlučite da sve prekinete i potražite mir negde drugde, zapitajte se da li je ikako moguće da povratite početnu zaljubljenost. Nije isključeno da ste se samo privremeno ohladili, te bi bilo glupo da se kasnije nađete u situaciji da želite da se vratite svojoj dragoj, koja će onda (logično) zahtevati da budete manji od makovog zrna. Poslednja stvar koja vam je potrebna jeste kajanje na putu do kuće.

Nema veze da li ste u dužoj i ozbiljnijoj vezi ili u dužem i jednako ozbiljnom braku – svakome se s vremena na vreme dešava gubitak prvobitnog zanosa. Stavite prst na čelo i probajte da se prisetite šta vas je spojilo na samom početku. Ukoliko su to lepe uspomene (a obično jesu), što češće razmišljajte o tim danima. Maštajte zajedno sa svojom partnerkom i pokušajte da izgradite osećaj zajedničke budućnosti. Osećaj ne mora, naravno, da bude obostran. Ako ste se vi ohladili, ne znači da se i ona oseća isto tako. Zbog toga treba biti veoma obazriv u ovim delikatnim situacijama. Ujedno razmislite i o sebi. Kakvu budućnost želite? Da li je i ona uključena u vaše planove? Veoma je važno da umete da cenite različitost i da umete da se nasmejete šalama na svoj račun.

Pokušajte da uskladite sve svoje potrebe s partnerkinim. Kompromis je uvek moguće postići, jer ste oboje važni u jednoj ozbiljnoj vezi. Brinite se sami za sebe, najveća greška je ako očekujete da se ona brine za vas. Budite tvorci svoje sreće. Ako sami sebe ne usrećujete, nemojte to očekivati ni od nje. Morate preuzeti odgovornost za sve svoje romantične potrebe, jer ako nešto zaista želite, red je da to naglas i kažete. Veoma je važno da jasno i glasno dajete do znanja šta vam je najvažnije u vezi u kojoj se nalazite. Samo na taj način možete prevazići sve probleme koji se mogu javiti u svakoj vezi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.