U trendu

Podgrevanje veze

Ako niste oženjeni, a u vezi ste već neko vreme i niste sigurni da li treba nastaviti na putu ka braku, postavite sebi tri pitanja. Prvo, da li je seks dobar i čest? Drugo, da li imate slične stavove u pogledu novca? I treće, hoćete li moći da podnosite njene neobuzdane promene raspoloženja do kraja života? Dva puta „ne“ – pišite propalo i kažite joj zbogom. U takvoj vezi možete i da ostanete još neko vreme (samo ukoliko je stavka broj jedan standardno prisutna), ali u tom slučaju ne bi bilo loše da uvedete neka nova pravila za svađe.

Prvo, oboma vam je zabranjeno, i to najstrože, da u raspravi koristite reč „zašto“, pošto ona izaziva samo beskorisne odgovore tipa „zato“. Drugo, ne smete potezati neke stare grehe. Treće, oboje imajte po hladno piće u ruci – po mogućstvu, u plastičnim čašama. Umesto da zaurlate, automatski ćete zastati i otpiti. Umesto da urlate jedno na drugo, gledajte horor filmove, skačite padobranom, glasajte, samo se izvucite kako znate i umete iz te elektrizirajuće krize. I budite zajedno, ili se pozdravite. Ako vas je kriza u kojoj ste se našli prestravila, a ništa manje nije uplašila ni vašu voljenu osobu, to što ste zajednički osetili strah može da vas zbliži emotivno (naravno, i erotski). Moguće je da ćete tako uspeti da uskladite svoje emocije i da stvorite psihološke promene koje podsećaju na seksualno uzbuđenje.

Time se, na primer, objašnjavalo masovno ljubljenje po ulicama posle Drugog svetskog rata. Ako je potrebno, podsetite se i najžešćih seksualnih iskustava. Ne s onom plavušom koju ste smuvali na moru pre dve godine, nego onih iskustava koje delite sa svojom partnerkom. Te fantazije i dalje mogu da budu snažni zamajci i za nju i za vas. Saopštite joj o čemu maštate, a eventualno s njom to i ostvarite. Onda joj ukažite istu pažnju, jer to je jedini fer potez. Oživotvorene seksualne fantazije ubrizgaće vam čistu i snažnu energiju u seksualni život – a upravo to vam oboma treba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.