U trendu

Pogrešna procena

Koliko puta vam se desilo da pogrešno protumačite ili sasvim loše procenite ponašanje neke žene? Ukoliko je vaš odgovor „često“, nemate razloga za brigu. Mnogo je muškaraca koji će reći da su i oni imali mnogo sličnih neprijatnih iskustava. Svakodnevno ponašanje žene nije lako za tumačenje. Baš kad ste ubeđeni da vam ona upućuje seksualni zov, ispostavlja se da to nije tako. A to što se osmehivala sve vreme, i to značajno? Kad su žene u pitanju, to ne mora da znači apsolutno ništa.

Zaista, ukoliko biste morali da ocenite ponašanje neke žene (da li je to što ona emituje seksualna energija ili nešto potpuno drugačije), u najvećem broju slučajeva ne biste bili u pravu. Drugim rečima, sasvim je moguće poverovati da su žene spremnije za seks onda kada ne daju nikakve znake nego onda kada vam se zavodljivo osmehuju. Objašnjenje je možda u tome što muškarci žude za produžetkom vrste i pokušavaju da svoje greške svedu na minimum – jednostavno, ne žele da propuste nijednu priliku. S druge strane, moguće je da je tu reč i o samoprojekciji, stanju u kojem nas naše želje navedu da pomislimo kako i drugi imaju iste nagone kao i mi ili, kako kaže dobra stara poslovica: „Što je babi milo, to joj se i snilo!“

Precenjivanje ženskih signala može imati veze i s nedostatkom seksa. Muškarci koji imaju neuredan seksualni život (ili ga uopšte nemaju) verovatno neće dobro protumačiti žensku signalizaciju. Nasuprot njima, oni koji vode uredan seksualni život moći će da procene šta im tačno poručuje određena žena, ili će bar biti obazriviji u oceni njenog ponašanja. Ipak, ne treba misliti da će najveći broj muškaraca videti požudu tamo gde je nema. Naprotiv, u celini gledano, muškarac mnogo češće nego žena sasvim pogrešno tumači njen osmeh, prekrštene noge i poljubac u obraz.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.