U trendu

Pokažite svoje sposobnosti

Već duže ste nezadovoljni svojim poslom i voleli biste da nešto promenite. Mislite da je pravi trenutak da se izborite za bolje radno mesto, ali ne znate na koji način. Za početak, biće dovoljno da pokažete sve svoje sposobnosti. Nametnite svoju stručnost, budite timski igrač, budite sigurniji i hrabriji i nemojte bežati od kritika.
Važno je da prepoznate pravi trenutak kako biste istakli svoje znanje i sposobnosti. Nemojte čekati da vam neko ponudi posao. Izađite pred šefa sa svojim idejama i preuzmite inicijativu. Pokažite spremnost za saradnju s kolegama. Ne odbijajte tuđe ideje i stavove. Iz iskustva svojih kolega možete dosta da naučite. Timski rad uvek može da vas motiviše i da podstakne vašu kreativnost. Ne plašite se poslovnih izazova. Nikad ne odbijajte poslove, posebno ako ste na početku karijere. Čak i ako doživite neuspeh ili pogrešite – nije ništa strašno. Shvatite to kao dobro iskustvo, koje će vam sledeći put pomoći da sličan posao uspešno rešite. Što se tiče kritike, bilo da je negativna ili pozitivna, ona uvek može da vam bude od koristi. Ne dozvolite sebi da zbog nje ulazite u raspravu s kolegama ili šefom. Ako mislite da je kritika neopravdana, što mirnijim tonom iznesite svoje argumente.
Pokažite želju da naučite i nešto više. Da biste izbegli rutinu, uvek radite na tome da proširite svoje znanje. Razgovarajte s kolegama o njihovim projektima, načinu na koji dolaze do ideja, isprobajte se u nekom drugom sektoru… Ako želite bolje radno mesto, razgovarajte sa svojim šefom o tome. Pokažite mu da ste spremni da učite, da se više zalažete na poslu i da napredujete. Istaknite svoje ambicije, a na sastancima kompanije slobodno iznesite sve svoje ideje. Na kraju, nema napretka ukoliko vi sami ne budete dali sve od sebe da do vašeg profesionalnog napredovanja zaista i dođe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.