U trendu

Pokloni?

Kupovina poklona za devojku uvek predstavlja svojevrstan test. Ono što joj poklanjate mnogo je više od obične materijalne stvari – pokloni šalju razne signale i zapravo govore umesto vas. Poklon koji joj dajete može da kaže „volim te“, „stalo mi je do tebe“ i „brinem o tvojim željama i potrebama“. Vaš poklon može da izgovori prethodne tri stvari samo ako ste dovoljno vešti, kreativni i iskreni. U suprotnom, poklon može da joj kaže i „nije mi stalo do tebe“ ili „ne razmišljam o tebi previše“. Totalni promašaj? Ukoliko 8. marta u pet posle podne u prvom „C-marketu“ dohvatite sa police prvi proizvod namenjen ženama (čarape, aceton, gel za tuširanje ili ne daj bože omekšivač).

Da biste poslali adekvatnu poruku, potrebno je ipak malo više planiranja. Naravno, imajte na umu da kupujete poklon osobi do koje vam je stalo, a ne da pravite strategiju za iskrcavanje u Normandiju. Ona bi u svakom slučaju trebalo da ima razumevanja za poziciju u kojoj se nalazite. Kupovina poklona treba da bude obavljena brižljivo, ali čitav proces ne bi trebalo da vas previše optereti.

Ukoliko želite „poklon niskog rizika“, tj. onaj koji će nju svakako obradovati, a vama skratiti muke izbora i taktiziranja, onda joj jednostavno kupite nešto što je videla u nekom izlogu u gradu dok ste bili zajedno i na šta je potpuno „otkinula“. Ideja koja muškarcima često pada na pamet jeste kupovina donjeg veša. Ukoliko je u pitanju relativno nova devojka ili ukoliko niste sigurni koje su joj mere, manje rizična je kupovina spavaćice ili pidžame. Tako ćete osigurati da pred spavanje uvek misli na vas iako niste kraj nje. Spavaćica ili pidžama ne mora nužno da bude čipkasta, providna ili seksi. Zapamtite, većina žena, za razliku od muškaraca, i mnogo posle petnaestog rođendana i dalje uživa u konceptu mede i zeke na nežnoplavoj pozadini.

Ako je poklon praktičan, funkcionalan i vaša mama smatra da je ideja odlična, onda su velike šanse da niste na pravom putu. Dobro, slažemo se da je verovatno vrlo zabavno provesti popodne u prodavnici elektronske opreme gledajući tri sata MP3 plejere i DVD uređaje, a potom izaći sa nekim prigodnim osmomartovskim multipraktikom (Čitaj: prvi na koji naletite a da eventualno može da mućka koktele, što bi i vama bilo od koristi. Zar samo žene imaju pravo na osmomartovsku sreću?!). Ipak, kada su pokloni u pitanju, nemojte biti previše racionalni i praktični.

Zapamtite, pokloni, pored mehaničkih funkcija (secka/muti/pravi salate/donosi novine) treba da budu i – zabavni. Želimo vam srećnu kupovinu!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.