Poljupci (1)

Pripadate li grupi onih koji veruju da ste, ako tokom trajanja poljupca glavu naginjete na desnu stranu, među onima koji su strastveni, a ukoliko je naginjete na levu, po prirodi stidljivi? I da li verujete u to da ćete živeti duže ako voljenu osobu poljubite svakog jutra i da su osobe koje se često ljube zdravije, uspešnije i srećnije? Ukoliko verujete da sve ovo nije šala, tačnije, da u svakoj šali ima i pola istine, jasno je da se na osnovu poljupca može prosuditi o kakvoj je osobi reč.
Kategorije poljubaca su vrlo različite: poljubac "u prazno" uz glasan "cmok" kada se nečije usne približe vašem obrazu, ali ga zapravo nikada ne dodirnu; čedni poljupci, vatreni (erotski i senzualni) poljupci; poljubac pomirenja i hladan, ravnodušan poljubac… Dakle, bezbroj vrsta od kojih se svaka ponaosob može analizirati, kako bi se što više saznalo o osobi koja vas ljubi, o tome šta ona voli i kakve su joj karakterne osobine. Što se tiče lekovite vrednosti poljupca, možda nema konkretnih dokaza da je ljubljenje dobro za zdravlje, ali je jedna stvar sigurna: ljubljenje pozitivno utiče na našu sposobnost suočavanja sa životnim problemima i teškoćama. Ljubljenje nas čini jačim i sigurnijim u postupcima.
To dalje znači da oni koji u toku dana često razmenjuju poljupce sa voljenom osobom, članovima porodice ili prijateljima – gotovo nikada ne odlaze na bolovanje, ostvaruju veći lični dohodak i retko doživljavaju saobraćajne nesreće. I dok se skeptici pitaju koja je svrha sličnih istraživanja i sumnjaju u istinitost ovih tvrdnji, romantične osobe tvrde da je apsurdno teoretisati o jednom tako iracionalnom činu kao što je poljubac. Ukoliko želite da otkrijete da li u ovim tvrdnjama ima imalo istine, pitajte zaljubljene kako se osećaju kada se poljube i sve će vam odmah postati mnogo jasnije…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.