Polna komunikacija

Stalno se žalimo na to da žene nikad ne govore ono što misle, ali ako upitate bilo koju ženu koja je bila u dužoj vezi, čućete kako ni pripadnike jačeg pola, dakle, nas, uopšte nije lako razumeti. E, pa tako je, i muški govor je pun skrivenih značenja. Možda bi mogao da se napravi (konačno) po jedan rečnik za svaki pol. On bi sigurno podrazumevao prevode najčešće izgovorenih rečenica koje imaju dvojako značenje. Tako bi oba pola konačno dobila priliku da razumeju šta ona druga strana zapravo priča.

Da li kompliment tipa: „Kako dobro izgledaš!“ zaista to i znači, ili je reč o frazi koja u prevodu znači: „Na šta to ličiš?!“ Ljutimo se kada one ne ostavljaju stvari tamo gde smo mi odredili da im bude mesto, naročito daljinski upravljač televizora, koji mora da ima tačno određeno mesto u svakom momačkom stanu. Ipak, pošto mi kao pol nismo skloni raspravama, pre ćete čuti pripadnika jačeg pola kako izgovara: „Meni se ne čini da imamo probleme“ nego neku pripadnicu lepšeg pola – žene su, kao što je svima poznato, uvek i u svakoj prilici spremne za raspravu. Kada žena odluči da dođe do rasprave, onda nema načina da je naterate da promeni mišljenje. Pored toga, ako se još ispostavi da niste bili u pravu, one uvek zadržavaju diskreciono pravo da nam tu činjenicu kasnije nabijaju na nos.
E, sad, to što mi posle obroka koji su nam one spremile uvek kažemo: „Mmm, baš mi je ovo prijalo“, iako bismo najradije pozvali urgentni centar, to je druga stvar. Sledeći put je zamolite da vas obavesti kada planira da kuva kako biste na vreme smislili dobar izgovor, makar to bio i odlazak kod njenih roditelja na večeru. U gest njene dobre volje ponekad može da spadne situacija u kojoj će ona morati da vam istoleriše bar dve krupne greške u toku narednog meseca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.