Polno ponašanje

Kada se detaljnije analiziraju ljudski odnosi, nije nemoguće doći do zaključka da ljudi imaju mnogo ređe seksualne odnose nego što se to inače misli. Da li je moguće zamisliti da postoje godine u kojima više jednostavno niste u stanju da vodite ljubav, a da to pri tom nije duboka starost? Koji su ključni razlozi zbog kojih dolazi do obustave seksualnih aktivnosti?

Preciznu analizu broja seksualnih odnosa u različitom životnom dobu otežavaju tzv. ribolovačke priče. Žene im nisu preterano sklone, ali u muškom svetu one predstavljaju stalnog pratioca svih zavodničkih poduhvata. Poznata je stvar da jači pol ima sklonost ka preuveličavanju svog seksualnog iskustva. Međutim, dok kod žena seksualna želja jenjava tokom godina, poznati su slučajevi osamdesetogodišnjaka koji su i u tom dobu bili izuzetno seksualno aktivni.

Kod žena, kao i uvek, stvari stoje sasvim drugačije. Najveći broj njih složio bi se s tvrdnjom da je dobar san važniji i bolji od seksa. Da li spadate u grupu onih koji misle da neredovan seks može da škodi zdravlju? Odgovor na to pitanje, pozitivan ili negativan, u svakom slučaju spada u domen privatne stvari. Ako se supružnici dobro slažu i bez seksualnih odnosa za Ginisovu knjigu, to neće delovati na njihov brak.

Da li je onda seks bitan za brak, koji se na listi poželjnih stvari danas ionako ne kotira previše dobro? Čini se da primat u bračnoj ili vanbračnoj vezi ipak imaju odanost, prijateljstvo i podrška. Međutim, kada nedostatak polne aktivnosti za jednog predstavlja problem, to može biti okidač za prevaru. Posle toga tema seksa preuzima prvo mesto u životu svih učesnika jedne ljubavne afere. Ljubomora radi svoje i dolazite do problema… Opet seks nije na prvom mestu, jer ga zamenjuju osećanja koja će ili uništiti ili ojačati neku vezu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.