Posle kraja

Neko vreme nakon raskida veze najbolji savet koji možete dati sebe jeste taj da oboje treba da se razdvojite psihološki i da postanete svesni novonastale situacije. Drugim rečima, oporavite se od osećaja da više nemate deo sebe i naviknite se na to da vam nedostaje ono što vam je bilo važno. Ako vidite svoju bivšu tokom tog perioda – samo polako. Pričajte o zajedničkim prijateljima, filmovima, muzici, ne viđajte se nasamo, pravite se Englezi i pričajte o vremenskoj prognozi ako morate. Usputne teme su uvek u redu, a preko nekih granica jednostavno ne treba da se ide.
Ako se ipak dogodi da u jednom trenutku na sto bude bačena tema o razlozima vašeg mimoilaženja, i ako se dogodi da je tu temu započela vaša bivša, ne treba da joj udovoljite tako što ćete u tom rovitom periodu nastaviti s tom pričom; pre će se dogoditi da je na taj način povredite, posebno ako ste vi taj koji je stavio tačku na vezu. S druge strane, ako je potpuno odbijete, postoji opasnost i da je opasno naljutite. To je onaj "nikad udovoljiti ženama" faktor koji nas muči i kad nam je dobro s njima i kada ništa ne ide kako treba. Ako već nešto treba reći, najbolje je držati se oprobanog recepta koji uključuje obaveštenje da ste i sami svesni patnje i da znate kako se oseća. Drugim rečima, u redu je reći da ni vama nije lako, ali to ne znači da treba da je tešite. To je, čini se, jedini ispravan način za pronalaženje ravnoteže i zadovoljstva.
Postoje dobri razlozi da se potrudite da ostvarite prijateljstvo posle veze. Za početak, nema bolje životne preporuke od osobe koja vam je bila partner, a i dalje želi da vas ima u životu kao prijatelja. Međutim, da bi se do toga stiglo, potrebno je prevazići fazu jedne potpuno razumljive želje da osoba koja vam nije učinila dobro (osoba koja je raskinula) bude naterana da pati. Zvuči surovo, ali zvuči i ljudski. Ako dođete u tu situaciju, istrpite početne udarce; čak i ako postane još gora (pošto se u međuvremenu izvežbala), budite mirni. A onda jednostavno napustite scenu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.