U trendu

Postali ste zet

Jedva ste dočekali taj dan da živite sa njom, odvojeni od svojih roditelja, samo vas dvoje gradite vašu divnu budućnost u slobodi i miru. Kakva fantastika. Vaša „mala“ se javlja svojoj mami više puta na dan, mama joj dolazi svakoga dana u stan i donosi ručak „ze decu“, kako kaže. Njen tata je najdivniji na svetu, i on, za razliku od vas, sve zna, ali ona vas voli iako ste ispali „nesposobni i smotani“ u toj priči. Niste se oženili sa jednom ženom, već sa celom porodicom. Došla je ona i njena prikolica.

Pre nekoliko dana vam kaže kako je pročitala u novinama da je u Francuskoj u modi stanovanje zajedno sa roditeljima pod istim krovom i na to ona trepće očima punim suza. Vi bi trebalo da kažete kako je to krasno, a mislite samo na kofer, koji stoji na ormaru. Stanovanje pod istim krovom? Sve vam je jasno. Ništa vam nije jasno. Pa zar ćete večito jesti hranu koju sprema vaša tašta, slušati lovačke priče vašeg tasta i gledati kako se vaša lepša polovina ponaša kao da ima 17 godina? Ni traga samostalnosti, čak možete da tvrdite da ona sve, baš sve priča svojoj mami. E pa, u spavaću sobu neće ući.

Ne dozvolite da se tako nešto desi. Zauzmite stav, pokažite ko je ko u vašem DOMU. Šerpe i lonce „mamine“ kroz prozor, ako draga ne zna da kuva, ne mora. Ne možete iskorišćavati taštu za ono što vaša „cimerka“ ne zna. U tastovim očima vi ste samo onaj „koji spava sa njihovom malom ćerkom“, a ne „sin“ koga su dobili. Ne vredi da se suprotstavljate, jači su od vas, ima ih dvoje. Ne smete rizikovati, ali nemojte se sklanjati u ćošak i čitati novine kada oni dođu. Trudite se zbog vaše drage (barem) i budite uljudni i fini. Znate da se njeni i dalje čuju sa njenim bivšim, da niste baš njihov izbor, ali nemojte pogoršavati situaciju time što ćete prolaziti u donjem vešu pored njih ili ljubiti njihovu ćerku pred njima.

Zauzeti stav ne znači biti uvek nasmejan i previše fin, jer nisu oni „od juče“ i samo ćete ih uvrediti ako se smeškate i govorite glasno jer mislite da ne čuju dobro zbog godina u kojima su. Ponudite ih kafom, rakijom, ali nikako ne pijte pred njima, možda samo čašicu – sve preko toga je sumnjivo i dodaje recku u njihovoj analizi vašeg karaktera i nepovoljnog uticaja na njihovo dete.

Gledajte stvari sa pozitivne strane (iako ste možda razapeti kao montipajtonovci na krst J) – oni i vi ste tu zbog jedne stvari. Jedna stvar vam je zajednička. Ljubav prema istoj osobi. Nemojte nju stavljati između ili pokušati da je ubedite da ste vi u pravu. To su njeni roditelji. Ko zna šta ona misli o vašima, a nikada to niste primetili. Ali, to sada nije tema. Samo joj obavezno izbacite ideju iz glave da svi živite zajedno (osim ako je u pitanju nerešiv materijalni i socijalni problem) i sledeći put kada odlazite tašti, odnesite buket cveća za rođendan umesto pitanja koliko godina puni. Ne nadajte se da će vas zavoleti ako do sada nisu, ali niste vi sa njima u braku, tako da to nije ni važno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.