U trendu

Pravila izlaska

Možda mislite o noćnom izlasku kao o kafiću, baru ili klubu, gde na nekom šanku možete natenane da odmorite svoje laktove. To verovatno i jeste tako, ali je noćni izlazak ujedno i složen društveni sistem u kom novac, požuda, igre dominacije i alkohol čine koktel od koga se vrti u glavi. Ujedno, to je i razlog više da ovladate veštinama koje će svaki provedeni sat u datom prostoru učiniti istinski srećnim. Pre nego što se nalaktite na šank, imajte na umu da bi bilo bolje da na njega prvo prislonite svoj pivski stomak. Podsećanja radi, pivo se akumilira na našem struku. Svi mi volimo pivo i nećemo prestati da ga pijemo zbog pivskog stomaka, ali nema razloga da se njime hvalimo tokom izlaska. Dakle, zamaskirajte svoj pojas za spasavanje.
Dva su mesta na kojima barmen lako može da vas spazi: u blizini ledomata i za šankom. Uspostavite kontakt očima, skrasite se u redu i klimnite u znak da ste spremni da naručite. Onda sačekajte. Strpljenje se isplati, naročito kada dođe do naredne ture. Imajte na umu da su i barmeni ljudi. Kada naručujete, tražite piće redom kojim bi ih većina barmena pripremila: prvo pivo, zatim vino, a onda žestoka pića. I recite „molim“ i „hvala“. Većina barmena drži svoje muzičke liste na nasumičnom izboru, kako bi onemogućili bilo čiji pokušaj da se veče pretvori u dva sata slušanja hevi metala. Vaše tajno preuzimanje pravljenja atmosfere može da se dogodi ako proverite da li je kompjuter postavljen u vašoj blizini i da li postoji neka mogućnost da „na kvarno“ preskočite neke pesme. Nikada nemojte menjati muziku nasred pesme koja trenutno ide, i to ne samo zato da biste izbegli batine od ekipe koja uživa u pesmi koja teče već i zato što to jednostavno nije po DJ bontonu.
Ukoliko zbog velike gužve petkom uveče zaboravite da date napojnicu, položite nešto tokom neke druge večeri i vaše piće će vas čekati sledeći put, kao i slobodno mesto ispred pikada, gde ćete moći da demonstrirate svoju stabilnost i opuštenost u klubu koji doživljavate kao svoje standardno mesto za izlazak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar