U trendu

Pravila ponašanja u noćnom klubu

Kada izlazite u neki ekskluzivniji kafić ili noćni klub, jednostavno ne možete navući majicu sa imenom omiljene grupe i stare patike. Ukoliko niste naročito iskusni kada je doterivanje u pitanju, verovatno nećete biti sigurni šta treba da obučete.

U analizi ovog problema krenimo od cilja tog vašeg izlaska, a to je, naravno, nekoliko telefonskih brojeva ili bar upoznavanje sa nekim interesantnim devojkama. Imajući u vidu taj cilj, nemojte potcenjivati sebe već primenite „dress to impress“ sistem. Naravno, nemojte preterivati i izvoditi eksperimente – zalizivanje kose „magičnom“ smešom zašećerene vodice, tamne naočare u jedan noću i ja-sam-ovde-gazda stav sa raskopčanom košuljom nisu odraz samopouzdanja i dobrog ukusa. Umesto toga budite svesni svojih ograničenja, ali i svojih prednosti – slobodno istaknite ono što je lepo na vama. Budite trendi.

Izbeljene farmerke sa kineske pijace ipak radije kod kuće. Ukoliko idete na neko ekskluzivnije mesto, nemojte izgledati ni kao da ste upravo izašli iz kancelarije. Izbegnite uštogljen izgled i uvlačenje košulje u pantalone – vaš izgled treba da emituje poruku: „Ja sam opuštena i uravnotežena osoba“, a ne da vrišti: „Jao, smišljao sam ovu kombinaciju narandžaste košulje i dignute kragne danima, a ne znam da li je u redu?!“ Ako preterate sa vrištećim detaljima, videćete da vas devojke dobro zagledaju, ali nećete imati pojma da li je to zato što im se dopadate jer dobro izgledate ili zato što je vaša sestra bila u pravu kada vam je rekla da vam ta crvena košulja ipak malo čudno stoji.

Nemojte pripremu za izlazak shvatati kao trenutak kada treba da se potpuno transformišete u par poteza. Ukoliko sami napravite novu frizuru, obujete cipele koje vas nesnosno žuljaju i navučete na sebe pozajmljenu košulju, rizikujete da izledate nesigurno. Neka ono što nosite bude u skladu sa vašom ličnošću. Emitovaćete pozitivne vibracije samo pod uslovom da se osećate dobro u onome što nosite. Umesto napornog i uzaludnog truda da na tih nekoliko sati budete mlađa i šarmantnija kopija Džona Travolte, Nedeljka Bajića Baje… (dopuniti po izboru), budite ono što jeste. To je jednostavnije, jeftinije, manje kida živce i cipele vas neće žuljati u ime mode i stila.

Zadimljeni klubovi sa glasnom muzikom obično podrazumevaju i igranje a samim tim i mogućnost da se brzo oznojite. Shodno tome, slobodno upotrebite dezodorans, ali nemojte preterivati. Velika količina dezodoransa ne znači da ste opasna faca nego da u prečniku od dva metra oko vas neće biti ljudi. Vaš celokupan stajling ne treba da emituje poruku da ste se previše trudili i da ste očajnički birali svaki detalj. Svaki put kada poželite da stavite još dezodoransa ili da otkopčate dodatno dugme na košulji, ponovite sebi „opusti se“ mantru i sve će proći bolje i bezbednije.

Na kraju krajeva, ultimativna vrednost koju žene traže kod muškaraca je samopouzdanje. A šta je samopouzdano i seksi u tome što pokušavate da budete ono što niste? Apsolutno ništa. Nosite svoj malo veći stomak ili nos sa ponosom i vaš izlazak proteći će bolje od izlaska momaka u belim svetlucavim odelima, sa zalizanim kosama koji svakih 15 minuta trče u toalet da provere da li im je „kosa u redu“. Želimo vam lep i opušten provod!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.