Pred vikend

Za svakog prosečnog muškarca vikend počinje onog sekunda kada u petak izađe s posla. Neki od nas već u četvrtak počinju s pripremama aktivnosti koje će obavljati u subotu i nedelju. Subota ujutru i subota uveče obično predstavljaju trenutke kada se najviše uživa. Da li će se vikend provesti s voljenom osobom, uz televizijski program ili video-igre stvar je slobodne procene.
Bilo kako bilo, kada počne vikend, grad je u jutarnjim časovima (i subotom i nedeljom) obično prazan. Međutim, negde oko podneva, posebno kada je lepo vreme, a bez obzira na godišnje doba, kafići počinju da se pune. Kao i uvek, zenit nastaje oko tri sata posle podne, kada se na ulicama pomalja veći broj šetača. U tome podjednako uživaju i oženjeni i slobodni muškarci. Dok mame šetaju s decom, muškarci obično uživaju u čarima dokolice u nekom od atraktivnih kafića. Oni malo stariji vikend će provesti s porodicom u velikim tržnim centrima, jer je trend nabavki za celu nedelju već stigao i kod nas. Na svu sreću, još uvek je dovoljno velik broj onih koji će, sami ili u društvu, skoknuti na brzu rekreaciju na nekom mestu gde im je to najzgodnije. Sve u svemu, različiti delovi grada su vrlo živi tokom vikenda, a kada padne veče, grad dobija sasvim nov tempo. Preciznije rečeno – dobija na ubrzanju.
Zbog toga je verovatno veliki procenat onih koji će nedelju ujutro prespavati, a ostatak dana provesti u pripremama za novi radni dan. Omiljene aktivnosti za nedeljno jutro su i dugo izležavanje ili čitanje dnevne štampe, kao i sređivanje automobila, baštenski poslovi ili neki drugi domaći posao. Treba imati na umu da onima kojima je karijera na prvom mestu vikend predstavlja samo idealnu priliku da završe obaveze preostale iz protekle sedmice. Koliko je to mudro ostaje stvar individualne procene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.