Prijateljstvo ili… (2)

Ipak, još je mnogo onih koji ne veruju u iskreno prijateljstvo između muškarca i žene i onih koji odbijaju da poveruju u takvu mogućnost iz prostog razloga što veruju da muškarac, po navici, "vazda misli samo na jedno". Po njihovom mišljenju, ova vrsta prijateljstva moguća je samo sa bivšim devojkama, jer u svim drugim slučajevima muškarac pre svega želi da ostvari fizički kontakt sa ženom. Ipak, direktan fizički kontakt (manifestovan poljupcem ili zagrljajem) za ženu nije uvek seksualni čin – naprotiv…
Za razliku od muškarca, žena će rado poljubiti svoju prijateljicu kada je sretne na ulici. Međutim, ukoliko pokuša da uspostavi takav odnos i sa svojim muškim prijateljem, vrlo je verovatno da će on to sasvim drugačije protumačiti. Da li je baš tako? Možda. Individualnost tih tumačenja pada u drugi plan kada se postavi pitanje kako na muško-žensko prijateljstvo reaguje treća strana, u ovom slučaju devojka s kojom ste u stabilnoj vezi. Kad god spomenete ime svog ženskog prijatelja, vaša partnerka postaje podozriva i pokazuje znake ljubomore. Možda ih ne ispoljava direktno, ali joj verovatno nije sasvim prijatno.
Ako želite da budete prijatelj sa jednom devojkom, a da ostvarite uspešnu ljubavnu vezu sa drugom, morate da budete veoma iskreni i otvoreni sa obema. Ne odustajte od prijateljstva, ali pokušajte da razumete i svoju partnerku. Setite se samo koliko ste vi bili ljubomorni na njenog prijatelja iz škole koji je atraktivan (ili atraktivniji od vas) i na sve to još i inteligentan. Potrudite se da se ove dve važne žene u vašem životu bolje upoznaju i steknu poverenje jedna u drugu. Tako ćete i vi i one vrlo jasno videti šta je prijateljstvo, a šta je više od toga. Kada se ta granica uspostavi, problem u komunikaciji nestaće sam od sebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.