Kako iskoristiti priliv energije?

Koliko puta ste čuli, pročitali ili dobili savet od nekoga – čuvajte priliv energije, ne gubite vreme, iskoristite ga. Zbivanja u gradu uvek ima i treba da ih bude uvek još i više, a vi treba da budete deo njih. Uz malo odlučnosti svaki dan u mesecu može da bude vaš najbolji dan.

Možete se odlučiti za koncerte, možete gledati filmove, možete posetiti pozorište. A možete pronaći i neki drugi način koji će vam biti od velike koristi prilikom borbe sa stresom. Važno je samo to da način koji odaberete bude brz i efikasan kako biste u drugi plan gurnuli sve probleme koji su vas tištali tokom napornog radnog dana.

Svako od nas ima neku svoju taktiku za relaksaciju, tako da pravi recept ne postoji. Za početak, zamenite sijalice od 150 vati i halogene lampe svećama.

Meka svetlost doprinosi efektu opuštanja. Ako imate terasu, iskoristite taj prostor za sopstveni spa centar. Osvetlite ga malim baštenskim svećama i uživajte u pogledu, bez brige o poslu i suvišnih razmišljanja šta ćete raditi sutra.

A na kraju večeri priredite sebi opuštajuću kupku. Atmosfera opuštajuće kupke za dvoje može da učini čuda za vaš ljubavni život. Napunite kadu vrućom vodom i ubacite u nju neku od šumećih kugli za kupanje. Možete dodati i kašičicu morske soli ako želite da postignete efekat Mediterana.

Upravo ovaj sastojak podstiče opuštanje organizma od stresa. A pre nego što sutra ujutru budete obuli radne cipele, protrljajte stopala o tepih napred-nazad. Zatim uzmite tenisku lopticu, stavite je na pod i lagano stopalima prelazite preko nje. Ono što vam je potrebno da pregurate radni dan jeste podsticanje cirkulacije – to će vam pomoći da se opustite, i to za tren.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.