U trendu

Produžetak radnog dana

Stvar je prilično jasna – ako se dobro ili bar najbolje moguće organizujete na svom radnom mestu, radni dan vam neće biti prekratak za sve ono što se nalazi u opsegu posla koji morate da obavite u toku tog dana. U protivnom, šta se može dogoditi? I tu je stvar prilično jasna – posao će trpeti, vaša karijera može da bude ugrožena, a vi ćete zbog toga sigurno biti nezadovoljni. Kako da produžite radni dan da biste na taj način uspeli da obavite sve što je potrebno i da biste iz kancelarije zadovoljno krenuli kući?
Za početak, treba imati na umu da mnogi poslovi mogu da se obave i van kancelarije. Zbog toga bi bilo dobro da iskoristite sve moguće prednosti savremenih tehničkih olakšica, na prvom mestu mobilnog telefona i kompjutera. Uz njihovu pomoć možete znatno da uštedite na vremenu, a to vam i jeste cilj. Međutim, pre nego što bilo šta započnete da radite, potrebno je da napravite dobar strateški plan. I, što je još važnije, potrebno je da se držite toga što ste isplanirali. Vrlo je važno da u raspored uvrstite i pauze za kafu i opuštanje, koje su, morate se složiti s time, jednako bitne koliko i svi predviđeni poslovni sastanci. Tako ćete biti efikasniji, a i plan vam neće delovati "strašno".
Analizirajte svoje slabe tačke kada u pitanju je posao kojim se bavite. Možda ste spori, dekoncentrisani, ili se ne snalazite dobro u radu s računarom… Potražite pomoć kolega, smislite način kako da ispravite svoje nedostatke, jer vas oni znatno usporavaju. Kada ste previše umorni ili se loše osećate, niste dovoljno efikasni. Da posao ne bi trpeo zbog toga, nemojte da dovodite sebe u fazu iscrpljenosti niti da radite ukoliko ste bolesni. Bolje je da uzmete nekoliko slobodnih dana da biste što brže napunili baterije i onda tako oporavljeni i puni energije krenuli dalje s poslom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.