U trendu

Promena nabolje

Da, da, svi to odavno znamo. Veliki životni rezultati nikada ne dolaze lako niti dolaze sami od sebe. Oni zahtevaju predanost, strpljenje, odricanje, upornost. Da bi se do njih stiglo, preživljavaju se mnogi usponi i padovi. Važno je samo da se nikada i ni pod kakvim izgovorima ne zaboravi ono što je najvažnije – cilj prema kojem se krećemo. Takođe ne sme se zaboraviti ni sve ono što spada u domen "minulog rada". Ulaganja su bila mnoga, a ako je već tako, zbog čega ih zaboraviti? Ipak, više od bilo čega drugog, uspešna promena zavisi od odluka koje donosimo svakog dana. A one nam se ponekad čine tako male i nebitne.
Kako da budemo sigurni u to da smo doneli pravu odluku? U suštini, nikako, ali od znatne pomoći može da nam bude iskustvo. Kako da steknemo potrebno iskustvo? Kvaka 22, što bi se reklo. Ili možda ipak nije? Tako što se nećemo plašiti da donesemo odluku, čak i ako se kasnije ispostavi da je ona bila pogrešna. Na greškama se uči. Jednostavno, hteli mi to da priznamo ili ne, pogrešne odluke su takođe jedan veoma važan faktor na putu ka uspešnim promenama. Mnoge pogrešne odluke, naravno, nije lako ispraviti. Međutim, neki pogrešni izbori podložni su brzoj promeni. Na primer, oni koji se tiču vašeg izgleda. Nije površno i nije greh ako vodite računa o tome da izgledate kao "milion dolara" (ili u nekoj drugoj novčanoj vrednosti koja vam je približnija), nije pogrešno nastupiti kao da ste "odeveni za uspeh".
Možda zvuči kao otrcana fraza (ali samo možda), jer je u savremenom svetu činjenica da izgled i stil imaju svoju stratešku važnost. Dobar izgled je isto što i dobra poslovna biografija. To je pravilo savremenog sveta. Dobar izgled je u velikoj meri i stvar navike, i to dobre. Navike da svakog dana uložimo malo vremena, razmišljanja i truda u svoj odraz u ogledalu. Navike da u pravo vreme zamenimo staro za novo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.