Pronađite svoj parfem

Da li znate pravi način da izaberete svoj parfem? Možda su muškarci manje zahtevni od žena kad je reč o oblačenju, ali pri izboru mirisa koji će se koristiti u toku sezone treba i te kako dobro razmisliti. Nije lako pronaći pravi parfem koji će u potpunosti pristajati vašoj ličnosti. Pored toga što treba da dobro miriše, parfem mora da se uklapa uz vaš stil i vašu životnu filozofiju; bez toga sigurno nećete ostaviti jači utisak – neće se dogoditi ništa posebno po čemu će vas devojke prepoznati.

Za početak, gde kupiti svoju omiljenu bočicu, tj. gde potražiti onu koja će vam u narednom periodu postati i omiljena? Ako ste odlučili da pronađete svoj parfem, krenite u obilazak svih bolje opremljenih parfimerija po gradu. Potrudite se da ne kopirate ljude oko sebe, već pokušajte da pronađete svoj lični miris. Takođe, neka vas ne zavaravaju imena poznatih kreatora na bočicama – pri ovakvom izboru pogrešno je pratiti trend. Svi ti čuveni parfemi mogu ostaviti potpuno neočekivan trag na vašoj koži koji vam neće prijati posle nekog vremena.

Kako birati parfem? Stavite malo mirisa na jednu ruku i sačekajte nekoliko minuta dok se ne pomeša sa vašim prirodnim mirisom. Za neki drugi parfem iskoristite drugu ruku da se arome ne bi izmešale i zbunile vas. Sa nanošenjem parfema ne treba da preterujete – dovoljno je ako isprobate najviše tri u jednom danu. Ukoliko nijedan od njih ne bude pravi, nemojte žuriti sa kupovinom. Sačekajte neku drugu priliku.

Ako ste ipak pronašli svoj parfem, treba da znate da će vam se čulo mirisa vrlo brzo navići na njega, pa ga posle nekog vremena možda nećete ni osećati. To bi vas moglo naterati da ga stavljate u većim količinama, što je pogrešno. Dobar i pravi miris je onaj koji osećaju svi oko vas, ali ne i vi. Kada koristite parfem, zaboravite na dezodorans i jake losione posle brijanja – sa svim tim izmešanim mirisima bili biste preterano upadljivi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.