Pronađite svoj stil

Samo veoma mali broj ljudi ima tu sreću da se rodi lep. Ali, na sreću, možemo uticati na mnoge faktore koji određuju naš izgled, tako da svako može poboljšati svoj izgled i postati zanimljiv i originalan. Za početak, svojim stilom odevanja i izborom garderobe koju nosimo ljudima oko sebe otkrivamo kakva smo ličnost, a ponekad i kakva bismo ličnost želeli da budemo.
Ako se nemarno oblačite, ne vodeći računa o tome da li vam je odeća izgužvana, izbledela ili, još gore, puna fleka od hrane, svojoj okolini šaljete jasnu poruku da sebe ne poštujete dovoljno i da zaista niste vredni pažnje. Međutim, i osoba koja je preterano uredna i opsednuta sopstvenim izgledom šalje negativnu poruku. Takva osoba je ili nesigurna u sebe, ili je narcisoidna i egocentrična.
Pored odeće, tu je frizura. I kosa je ogledalo naše ličnosti. Način na koji je negujemo i izbor frizure govore mnogo o nama. Neko kosu pere svakog dana, dok drugome flašica šampona traje po šest meseci. Ima onih koji vole da im duga kosa pokriva veći deo lica, i time se često otkriva da su u pitanju stidljive osobe. Ali, tu su i oni koji nose isključivo kratke, vojničke frizure, kao da svojim strogim izgledom žele da zaplaše posmatrača. A šta je s onima koji nikada ne prođu pored ogledala ili izloga a da bar malo ne poprave frizuru? Takvi obično osećaju ogromnu unutrašnju potrebu za stalnim potvrđivanjem.
Ukoliko zaiste želite da promenite svoj imidž, budite iskreni prema sebi i priznajte da ne možete izgledati kao Arnold Švarceneger ako ste visoki 160 cm i imate svega šezdesetak kilograma. Ako ne želite da ispadnete smešni, imidž koji ste odabrali mora biti u skladu s vašim stasom i što je moguće više primeren vašoj ličnosti. Na kraju krajeva, odelo i frizura ne čine čoveka, ali mogu dosta toga da kažu o njegovoj ličnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.