U trendu

Provod i sreća

Lud provod nas čini srećnim. Ljudi smo. Muškarci smo. Nismo neskloni tome da poverujemo da nas dobra količina alkohola čini srećnim i zadovoljnim, a sve probleme koje imamo nekako udaljenim i manjim. Ipak, kada se ujutro probudimo podbuli od mamurluka, stvarnost i svi problemi koje imamo (o obavezama da ne govorimo) narastu kao kvasac. A treba se još izboriti i s glavoboljom. Kada se tom prilikom prisetimo osećanja sreće od sinoć dok smo bili „pod gasom“, sami smo sebi smešni koliko smo bili lakoverni. Ipak, ne treba biti prestrog prema provodu. Druženje s drugim ljudima jeste prilika za srećne trenutke koji mogu da se zauvek pamte.

Istina je takođe (nažalost) da su piće i provod samo izgovori da bismo se navodno opustili i uspostavili kontakt s nekim. Stožer sreće je pravo prijateljstvo, a za to je potrebno imati prave prijatelje koji će nam se naći pri ruci u svakoj situaciji. Svi nastojimo da imamo takav odnos barem s jednom osobom, a da to nismo mi sami. Indijanci su se smatrali superiornijom rasom u odnosu na doseljenike baš zbog toga što su gajili kult iskrenog prijateljstva.

Vratimo se na provod. Sigurno je da ćete biti srećniji dok ste u tri izjutra mortus pijani nego ujutru kada se budete probudili mortus trezni. Sigurno je i da ćete biti srećniji ako obitavate u sredini u kojoj ste dovoljno bezbedni i zaštićeni da možete da se opustite i budete do mile volje nesrećni. Zapravo, sreća su prijatelji kojima možete da se pošteno izjadate, da im priznate svoja istinska osećanja. Što bolji odnos uspostavite sa svojim osećanjima, što bolje upoznate samog sebe, utoliko bolje po vas. Potiskivanje ne može da vam pomogne.

Ukoliko želite da ludujete, najbolje je da ludujete uz pomoć prijatelja, a ne uz pomoć alkohola. Stvar je u tome da je važno uživati u piću, a ne u napijanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.