U trendu

Prva pomoć

Kolege i koleginice s posla će, najverovatnije, svoje negativno mišljenje o vašem izgledu zadržati za sebe. Neće vam reći da vam je koža masna ili suva, da imate bubuljice ili bore… Zašto bi to trebalo da vas zabrinjava? Zato što vaša reputacija na radnom mestu zavisi ne samo od toga koliko i kako radite nego i od toga kako izgledate, i to mnogo više nego što vam se može učiniti na prvi pogled. Stoga vodite računa o sebi, bez obzira na to da li se spremate za običnu šetnju do prodavnice, večernji izlazak ili kancelariju.
Kada ste pod stresom zbog napornog radnog dana, vaša koža najviše trpi – postaje suva i dehidrirana i povećava se mogućnost za pojavu akni i bubuljica. Na vreme sprečite te negativne znake stresa. U fioci radnog stola uvek držite nekoliko stvari za negu, poput gela za umivanje i kreme za ruke. Tako ćete posle posla moći da produžite na važnu večeru, a da pri tom budete u top-formi. Trudite se da uvek nagradite svoju kožu. Temeljno je čistite od prljavštine s kojom svakodnevno dolazite u kontakt.
Prilikom kupovine uvek se opredelite za preparat koji u sebi ima mali procenat alkohola ili onaj koji ga nema uopšte. Ukoliko imate masnu kožu, nemojte dozvoliti da vam drugi na to skreću pažnju. Sprečite masnoću. Vrlo je važno da koristite kremu koja je prilagođena vašem tipu kože i koja je ne masti dodatno. U suprotnom, izgledaćete kao da ste prislonili lice na tepsiju za burek, a to vam svakako nije potrebno, čak ni na nivou šale.
Svaki postupak koji vas za korak približava negi vaše kože preduzimajte sa stalnom svešću o tome da želite da bez trzavica pogledate svoj odraz u ogledalu. Sve što biste mogli da činite je vrlo jednostavno. Samo treba da stvorite naviku da redovno brinete o svom izgledu, a sve ostalo će doći samo od sebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.