U trendu

Radoznalost budi maštu

Nije neka velika tajna da radoznalost može da bude veoma važna pokretačka snaga za uspešan seksualni život i za njegovo osvežavanje kada je to potrebno, posebno kada primetite da aktivnosti ispod čaršava polako ali prilično sigurno prelaze u rutinu. Parovi je obično shvataju kao istraživanje novih položaja, seksualnih igračaka ili bilo kojih drugih novotarija koje lansira moćna seksualna industrija.

Međutim, bez obzira na to što je reč o instant trikovima, koji su često stvar samo trenutne mode, nešto poput sakoa za narednu sezonu, nije isključeno da će oni uroditi novom kvotom zadovoljstva. Takođe, apsolutno je sigurno da neće ozbiljnije unaprediti seksualni život partnera, ali ga mogu aromatizovati, kao novi, dotad nekorišćeni začin. Spremnost na „intimne novotarije“ podrazumeva želju i hrabrost partnera da napravi korak dalje, čak i ako su oboje potpuno zadovoljni svojim seksualnim životom. Vrlo je važna ona stavka koja upućuje na istinsku oslobođenost, smelost i elan za avanturu. Strah od novog i nepoznatog blokira seksualnu želju i zahteva drugu vrstu terapije. Partner koji od toga „boluje“ u obavezi je pred samim sobom da se što pre oslobodi inhibirajućih faktora. Zbog sebe samog, prvenstveno.

Muškarci i žene koje krase navedene osobine vrlo retko će doživeti peh u krevetu, ukoliko pod tim podrazumevamo mlak, rutinizirani odnos.

Međutim, istinska radoznalost podrazumeva interesovanje za stvarne prohteve, želje i emocije partnera, i kao takva, nikada ne bi smela da ode u drugi plan. Što se bolje poznajemo, imaćemo bolji seks. To je bar svima jasno.

Predvidljivost i upadanje u naviku jesu potencijalne opasnosti, ali partneri koji zaista, u punoj meri, uživaju jedno u drugom vešto će je izbeći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.