U trendu

Razmišljajte pozitivno

Često se kaže da je smrt jedina izvesnost koja čeka svakog od nas. To opšte mesto, ma koliko pesimistično zvučalo, jeste tačno. Međutim, iako je život neka vrsta utakmice iz koje na kraju niko od nas ne može da izađe kao pobednik, postoje mogućnosti da se barem izborimo za produžetke. Neki načini te borbe poznati su svima, poput onih da svakog dana treba popiti barem pet čaša od četvrt litra vode, da je dobro sagorevati minimum 1.000 kalorija nedeljno, da je dobro uzimati redovno tegove u ruke. Zbog čega? Zbog toga što umanjujemo šanse da nas strefi infarkt, zbog toga što snižavamo krvni pritisak, zbog toga što se tako izbegavaju opasne masnoće na trbuhu. Dakle, svako zašto ima svoje zato, ma koliko suludo ono zvučalo.
Među čestim savetima koji se daju s ciljem da se život produži jesu i ti da se odvoji što je više vremena moguće za smeh, da se ne radi onda kada nam je organizam u bolesnoj minus fazi, da pri svakom obroku jedemo što više svežeg povrća. Sve ovo može nam pomoći da očuvamo ne samo zdravlje već i svoju hladnokrvnost. Ako imamo problema s kontrolom besa, tu osobinu moramo da promenimo kako znamo i umemo. Kao i uvek, način biramo sami.
Još jedan od saveta koji (čak i ako ne želimo da ga prihvatimo) moramo da usvojimo, jer država planira da nam pomogne u tome, jeste taj da živimo svoj život bez dima. Do viđenja, pušenje, i aktivno i pasivno. Doručkujmo najkasnije 90 minuta po buđenju, spavajmo na boku, palimo sveće s mirisom jasmina za opuštanje, pijuckajmo čaj od nane, ne prelazimo ulicu van pešačkog prelaza, nađimo vremena za vežbanje (i vežbajmo napolju), zaboravimo slatkiše s prostim šećerima (povremeni izuzetak je štangla čokolade), osmislimo maštovite jelovnike, dremnimo po podne… Sve su to samo neke od stavki koje će učiniti da nam život bude lepši i da potraje za nijansu duže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.