Rekorderke

Mnogi naučnici proučavali su fenomen orgazma na različite načine. Neki od opštih podataka do kojih se došlo ukazuju na to da muški orgazam traje između tri i osam sekundi, kao i da sve preko toga može da uđe u Ginisovu knjigu rekorda, dok kod žena stvari stoje sasvim drugačije.

Poznato je, naime, da žena može da doživi više uzastopnih vrhunaca, dakle, bez pauze. Rekord koji još uvek nije oboren jeste onaj koji je svojevremeno postigla jedna Amerikanka latinskog porekla – njen orgazam trajao je 43 sekunde. Drugi rekord, koji je takođe postigla jedna žena, zaslužio je čak i filmski dokumentarac koji je nedavno snimljen. Izvesna dvadesetogodišnja studentkinja azijskog porekla, Anabel Čong, uspela je da ima 251 odnos sa 80 mladića! Neprekidan odnos sa više partnera ume da iznervira čoveka, te je već 2000. godine izvesna devojka koja se predstavila pod imenom Hjuston sa nekoliko desetina muškaraca obavila 620 polnih odnosa! Ovu neverovatnu pojavu ona je objavila jednostavnom izjavom da jednostavno nije mogla da podnese da neka druga devojka bude rekorderka u ovoj oblasti.

Taj vid raskalašne seksualne aktivnosti svoje poreklo ipak ne vuče iz modernih vremena u kojima se snimaju dokumentarci o popularnim „redaljkama“. Julija, starija ćerka rimskog imperatora Avgusta, bila je prelepa, inteligentna i obrazovana, ali je pre svega bila neobuzdana i patološki erotizovana devojka. Tako je bar zapisano u analima koji opisuju vreme vladavine njenog oca. Istina, niko nije smeo tačno da izbroji, ali se pričalo da je svoje telo podarila hiljadama muškaraca, uključujući i slučajne prolaznike i strance, bez obzira na boju kože ili stalešku pripadnost! Kada je njenom ocu takvo ponašanje postalo nepodnošljivo, pošto je cela imperija ispirala usta carskom ćerkom, Julija je prognana na pusto ostrvo. Da li je mogla da se odredi teža kazna za jednu bludnicu njenog kalibra?

Druga žena čije ime takođe mora da bude spomenuto kada se govori o ovoj temi jeste Mesalina, žena imperatora Klaudija. Njeno ime je i dan-danas asocijacija za raskalašnu i promiskuitetnu ženu. Na početku su se njene aktivnosti svodile na dvorske afere, ali je kasnije proširila polje interesovanja. Istoričari su zabeležili da je Mesalina izazvala jednu tada čuvenu rimsku prostitutku na čudan dvoboj: koja će uspeti da spava sa više muškaraca u toku jednog dana. Treba li reći da je imperatorova žena pobedila?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.