S malo razumevanja (1)

Po definiciji, prava ljubav podrazumeva da između partnera postoji međusobno razumevanje, poštovanje, želja da se postigne kompromis i izbegne svađa. Ali, šta kada i pored najbolje volje da veza opstane posumnjate u iskrene namere voljene osobe, koja svojim postupcima i ponašanjem ne pokazuje da vas istinski voli i poštuje? Da li ste sigurni da uvek pravilno tumačite sve njene gestove i izraze lica? Ponekad nije dovoljno to što njeno lice pokazuje da se ona sva pretvorila u uvo slušajući vas. Slušanje ne mora uvek da bude dovoljno. Muškarcima su najbitnije reči i njihovo konkretno značenje.
Žene, naravno, cene sasvim druge stvari. Kada razgovara s vama, ona oseća potrebu za dodirom i gledanjem u oči. I dok se vi maksimalno trudite da što bolje čujete i razumete ono što vam ona govori, njoj se čini da joj ne poklanjate dovoljno pažnje ili, još gore, da joj se podsmevate. Ovakve greške u proceni uvek mogu skupo da nas koštaju pošto su one i najčešći razlozi za izbijanje svađa. Druga stvar koju žene retko razumeju jeste ta da muškarci mahom ne vole „pijavice“. To je ona situacija kada se u nekom društvu ona neprekidno privija uz vas, grli vas i ne propušta vašu ruku, duboko uverena da vam na taj način pokazuje koliko vas voli, i to na najbolji mogući način. Iako svakom muškarcu ovakvo ponašanje prija kada nema društva, ono na javnom mestu smeta i često se može tumačiti kao prevelika posesivnost.
Ovakve stvari dešavaju se posebno često kada se ona nalazi u društvu koje ne poznaje. Njoj je tada potrebna naša blizina, jer se oseća prilično nesigurno, a nama će to često delovati kao pokušaj da nam se ograniči kretanje i kontakt s drugima. Uz to je uvek prisutan i strah od toga da će naše kolege ili prijatelji pomisliti da smo papučić kojeg dama drži na kratkoj uzici. Kada bi žene samo pristale da ne navaljuju – kada budemo spremni, sami ćemo ih uhvatiti za ruku, zagrliti i pred svima poljubiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.