U trendu

Sam svoj frizer

Nije dobro, a ni pohvalno imati frizuru koja je ošišana tako da ne možete da je doterate sami svaki put kada vam se ukaže prilika za to. To nema veze samo s tim da li vam je kosa očešljana manje ili više uredno – urednost se podrazumeva, kao i čistoća.

Mada su u savremenom dobu jako popularne veoma kratke muške frizure, niko ne kaže da savremeni muškarac ne može imati dužu kosu. Nošenje duže kose, naravno, podrazumeva dodatnu negu. Ako spadate u ovu grupu muškaraca, trudite se da imate barem jasno definisan razdeljak – na sredini ili sa strane, u zavisnosti od forme koju ste izabrali. Imajte u vidu i to da nošenje nekog odela zahteva skupljanje duge kose u rep. Regulisanje izgleda podrazumeva i upotrebu gela, pene ili voska. Upotrebom tih preparata dobijaju se različite forme, koje se mogu kreirati u zavisnosti od doba dana, prilike ili želja. Uz veoma malo truda tako možete postići izgled japija ili čoveka koji je spreman za neobavezan noćni provod.

Uz odgovarajuću frizuru idu i dodaci, kao što su duža ili kraća brada, duži ili kraći zulufi, šiške, repovi koji se spuštaju oko ušiju, dok je kosa oko vrata sasvim ošišana. Sve to podrazumeva održavanje koje se mahom može postići trimovanjem, što je opet akcija koju možete sprovesti sami, bez odlaska frizeru, ili uz verbalno savetovanje s onim ko je zadužen za oblik vaše frizure.

Danas nisu retkost ni muškarci s ofarbanom kosom. Ako se već opredelite za taj oblik pojavnosti, trudite se da vam kosa ne bude oštećena upotrebom hidrogena ili drugih sredstava, kao i da kolorit bude u skladu s vašim stilom oblačenja. To nema veze s modnim trendovima (oni svašta umeju da preporuče) nego s vašim odrazom u ogledalu – ukoliko tamo vidite žrtvu mode, znajte da nešto nije u redu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar