U trendu

Samac ili oženjen

Za muškarca se kaže: „Ako se ne oženiš, živećeš kao čovek, a umreti kao pas. Ako se oženiš, živećeš kao pas, a umreti kao čovek“. Nećemo da kažemo da su žene te koje moraju da kuvaju, peru, čiste… Ipak, činjenica je da oženjeni muškarci žive duže od neoženjenih. To su statistički podaci. A ako ćemo da budemo sasvim otvoreni, onda kažimo i to da je biti sam u 25. godini ludo i zabavno, ali kad zagazite u pedesete, biti sam ni slučajno nije najzabavnija stvar na svetu, osim ako vam je najvažnije da niko osim vas nema mogućnost upravljanja daljinskim od televizora. Ukoliko se ipak još uvek premišljate da li da počnete ozbiljno da se zabavljate ili čak i da se preselite kod nje, ili da je pozovete u svoje muško carstvo, razmislite dobro.
Nije ništa neobično ako se pojavite sami u pozorištu ili bioskopu. No, ako vam se odlasci na kulturne događaje nametnu kao jedini provod subotom uveče, verovatnije je da ste već odustali od društvenog života nego da želite da pronađete neku srodnu dušu. Kada su ovakvi događaji u pitanju, uvek su u prednosti parovi. Ako je film loš, bar ste u toplom s nekim koga poznajete, u sasvim intimnoj atmosferi koju donosi tama bioskopske sale. Pored toga, odlasci na kulturna dešavanja dobro dođu da se pred partnerkom pokažete kao kulturna osoba, a u nedostatku boljih tema iskustva s tih događanja biće osnova za razgovor uz kafu. Kultura se troši u paru.
Međutim, kada dođu na red izleti u prirodi, roštiljanje, gledanje utakmice i sve druge slične prilike koje obiluju hranom i pićem, ako ste sami, onda ste kao samac neko s naglašenijom ulogom. Samci su glasniji, prvi se hvataju da pomognu oko roštilja, ranije se napiju, lakše podižu ili spuštaju opštu atmosferu. Ukoliko na ovakva dešavanja odlazite u paru, vrlo je verovatno da će vaša bolja polovina delovati kao socijalni korektiv, a to nije baš uvek dobro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.