Samci (2)

Još malo o zamkama momačkog života i ishrani koja je neophodna da bi samački život uopšte mogao da se vodi.

Odmah bacite mleko kome je istekao rok trajanja – ne samo što je izgubilo hranljive sastojke već je postalo i toksično, pa ćete se silno napatiti ako ga ipak popijete. Gotova hrana u zamrzivaču izdržaće do šest meseci, ali i u ovom slučaju treba poštovati datum isteka roka otisnutog na ambalaži.

Meso van frižidera, bez obzira na način obrade, postaje izuzetno rizično za upotrebu posle dva časa provedena na sobnoj temperaturi. Zato sirove šnicle u zamrzivaču mogu da čekaju vašu majstorsku kuvarsku ruku i do godinu dana. Kada se zamrzne, pržena piletina može da se čuva između četiri i šest meseci, a kuvana do četiri meseca. Da li možete da popijete pivo koje je otvoreno prošle noći? Možete, ali je ipak bolje ono koje je tek otvoreno! Može li sladoled da se pokvari? U zavisnosti od stanja vašeg zamrzivača, on može da ostane bezbedan i posle skoro godinu dana.

Ako ste sinoć, posle njenog iznenadnog dolaska, naručili picu da pregrizete, verovatno se sutra ujutru pitate da li su njeni ostaci jestivi. Dobro pitanje za tu tako čestu situaciju u kojoj ste samo naručilac, ali ne i kulinarski majstor. Ukoliko ste picu držali na sobnoj temperaturi, posle dva sata, ona može da zameni igru ruskog ruleta. Ako je prenoćila u frižideru, možete je koristiti ukoliko ne izgleda sumnjivo. Ipak, budite razumni, ko bi još želeo da jede hladnu picu? Ako ste kao svaki dobro organizovani samac u svoj zamrzivač stavili sve što je potrebno za jednu intimnu večeru čim iskrsne prva prilika, verovatno strahujete od nestanka struje. Hrana u frižideru izdržaće četiri do šest sati ako su vrata dobro zatvorena, bolje reći – ako nisu otvorena, a u zamrzivaču se to vreme udvostručava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.