San otkriva vašu ljubav

Spavanje u zajedničkom krevetu, hteli vi to da priznate ili ne, daje mnogo indikacija o tome kakav odnos imate sa svojom partnerkom, kakva vam je veza, šta osećate jedno prema drugom, koliko ste zapravo upućeni jedno na drugo. Položaj u snu odaje mnogo o odnosu dveju osoba.

Ukoliko spavate priljubljeni jedno uz drugo, vrlo je verovatno da ste veoma bliski pošto se uspavljujete tako što se privijate telo uz telo. To je intimno uspavljivanje, koje je veoma važan pokazatelj uspešnosti vaše veze. Kod „svežih“ ljubavnih parova ovaj oblik uspavljivanja je veoma čest – ljubavni barometar u toj prvoj fazi zaljubljenosti iskazan je upravo na taj način. To je dokaz velike prisnosti, snažnih osećanja, zajedništva i velike fleksibilnosti.

Kada jedan od partnera grli drugog tokom sna, uspostavlja se neka vrsta odnosa „anđela čuvara“ – veza je učvršćena, a položaj odražava potrebu za uzajamnom zaštitom i povezanošću. U takvom snu, kao i u takvom odnosu, nema rivaliteta, što je veoma dobro za održavanje jedne uspešne veze.

Leđa okrenuta partneru u krevetu ne znače gubitak intimnosti niti je to opasnost za vezu, naprotiv – tako spavaju mnogi parovi koji su već duže vremena u istoj postelji, koji već duže dele svoju intimu, a pri tom je svako od njih snažna ličnost. Pored velike intimnosti, svakom treba malo nezavisnosti, a za to svakako treba imati razumevanja.

S vremenom se može dogoditi da parovi spavaju okrenuti leđima jedno drugom, bez dodirivanja, na velikom odstojanju, što je opet tipično za parove sa dugačkim stažom. Treba imati u vidu da svako polaže pravo na svoje mesto u životu, pa tako i u krevetu, gde ponekad treba zadržati distancu. Iako je pokazatelj napetosti, ova situacija ipak ne znači da je jednoj vezi došao kraj. Prevrtanje tokom sna očas posla može da vas demantuje u toj tvrdnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.